O2c

Hvordan vet de ansatte

Kjenne dine ansatte kan stave mye forskjell, spesielt hvis du tar sikte på å forbedre deg selv som arbeidsgiver. Hvis du virkelig forstå deres behov, ønsker og forventninger, så kan du lett hjelpe i å forbedre deres produktivitet, i å forbedre sine ferdigheter og evner, og i å la overvinne dem sine svakheter.

Hvordan vet de ansatte. Hvis du har en større gruppe.
Hvordan vet de ansatte. Hvis du har en større gruppe.

Forstå at kjenne dine ansatte er ikke bare begrenset i å lære om deres liker og misliker, deres vaner og livsstil, deres motesans og deres mat valg. Her er noen tiltak på hvordan du kan riktig bli kjent med dine kjære ansatte:

  • Hvis du har en større gruppe. Bortsett fra de tingene som du kan lett merke når du møter dine ansatte hver dag, må du også høre fra dem. Du kan ikke tillate deg selv å bare holde forutsatt ting om dem. Hvis du monterer et team building økt er kjedelig og tidkrevende, er neste beste alternativ "en pizza party". Nei, dette er ikke vanlig pizza fest der pizza serveres og alle tar sin del og da, er pizza partiet over. Dette er en pizza party med en vri. Bestill pizza for alle. Ha pizza levert i snack tid eller etter arbeidstid. Samle gruppen og lokke dem til å feste rundt for pizza. Deretter innføre en får-til-vet-du spillet. I stedet for å spille det på vanlig måte, kopiere format av "The Newlywed Game" og deretter, gi det et navn som "The officemate Game". Selvfølgelig krever dette preparatet. Du bør allerede ha utarbeidet en god liste over morsomme spørsmål. Spørsmålene bør ikke være for personlig. Se hvor mye din gruppe kjenner hverandre. I prosessen, får du også kjent med dem mer. Gjøre det mer spennende ved å tildele en pris til den ansatte som kan gi flest antall riktige svar. Prisen kan være et gavekort eller en fridag - med lønn!
  • Hvis du har en mindre gruppe. Dette er enklere å gjøre. Bare skrive ned noen spørsmål. Deretter distribuere dem til alle. Dine spørsmål kan være direkte. Du kan spørre dem om ting de liker best om jobben sin, sine karrieremål, deres lange og kortsiktige planer, osv. Du kan også gi dem noen valg hvis du ønsker å bli kjent med dem bedre. For eksempel, hvis du ønsker å vite deres foretrukne fritidsaktiviteter, kan du nummerere noen av de populære virksomheter som du er kjent med, og deretter oppmuntre dem til å gi mer hvis ingen av de valgene passer dine forslag. Sammenstille svarene og oppdage nye ting om de ansatte.


Kjenne dine ansatte skjer ikke over natten

Kjenne dine ansatte skjer ikke over natten. Du må ta tid å få til å bli vant til sine personligheter, individualities og eksentriske. Gi deg selv med de tingene som du har lært om dem. Du kan bruke din "informasjon" i å motivere dem til å yte sitt beste, i å skyve dem til å forbedre sine ferdigheter og evner, og å gjøre dem føler godt om seg selv. Du kan også bli venner med dem. Men husk ordtaket "Kjennskap skaper forakt". Sett dine grenser. Du kan være venner, men når arbeidet er opptatt av, er alle forventes å opptre profesjonelt som mulig.