O2c

Hvordan skrive en standard CV

En velskrevet CV er din inngangsport til suksess

En velskrevet CV er din inngangsport til suksess. Mens en rekke aspekter i din karriere avhenger din daglige produksjonen, for deg å ha en sjanse til at karrieren, må du ha en ryddig, presis og nøyaktig CV. Det er ikke et alternativ for å underby eller oversell selv i gjenopptar siden begge ting kan gjøre skade på din langsiktige karriere. Hvis du bare oppgradere fra høyskole eller det ville være første gang å skrive din egen CV, så må du lese trinnene nedenfor slik at din CV vil følge hva som er allment forventet, og på samme tid, vise frem ditt talent og ferdigheter.

Materialer som du trenger:

blanke ark
oppdatert bilde av deg (i farger)
penn og papir eller din favoritt tekstbehandlingsprogram verktøy

  • Få deg en moderne CV-mal. Fleste tekstbehandlingsprogrammer har innebygd gjenoppta maler som du kan velge fra. Velg det som best reflekterer din stil samtidig å følge prinsippene for god CV skriving. Formatet skal være lett lesbar, med skriftstørrelse ligger mellom 10 og 14. Hvis du ikke er fornøyd med hvordan de maler lete, kan du endre sitt format og stil videre.
  • Skrive ned den grunnleggende informasjon -. Din kontaktinformasjon Hver CV er bare så god som den kontaktinformasjonen knyttet til den. Alle dine prestasjoner vil være ubrukelig hvis rekrutteringen arm ikke kan kontakte deg. Du trenger å foreta en fullstendig og oppdatert kontaktinformasjon på den øvre delen av CV for enkel fange. Kontroller at telefonnummeret er skrevet i internasjonalt format, slik at hvis din CV vil bli videresendt til internasjonale rekrutterere, kan de lett kan kontakte deg.
  • Sette dine mål og målsettinger for jobbsøking. Denne delen av CV viser dine mål og hvorfor du søker på en jobb nå. Den kan lese, "en frisk college søker en utfordrende trening erfaring innen industriell psykologi" eller noe sånt som dette, "en lidenskapelig produktsjef leter etter en konkurransesituasjon der han kan bruke sine fem års produktutvikling og merkevareledelse opplevelse. " Dette åpner en del av en CV setter tonen på hvordan du kan potensielt passe selskapets familie. En god teknikk er å endre litt på målene delen ved å se på jobben beskrivelse av stedet du søker etter, og plassere søkeordene i din egen mål beskrivelse.
  • Et sammendrag av ditt arbeid og utdanning. Som en ekstra hjelp til CV-leser, som kan stave forskjellen mellom et intervju avtale eller din CV går rett i papirkurven, kan du plassere en kort opplisting av tidligere arbeidserfaring og utdanningsnivå. I denne delen, må du ikke si mer enn varigheten av oppholdet i bedrift, dekkes datoer og navn på bedrift, etterfulgt av betegnelsen din.
  • Opplisting din arbeidserfaring, og starter med den nyeste først. Deretter må du nummerere i detalj arbeidet ditt opplevelser, med nyeste verk på toppen. Skriv din stillingstittel sammen med en kort beskrivelse. Viktige punkter er de viktigste kontoene du håndtere, hvem du rapporterer til, hvor mange du er i teamet og hvordan du grensesnitt med resten av teamet. Du kan også plassere hvordan du deltar i beslutningsprosesser i selskapet, samt prestasjoner og utmerkelser som du har mottatt. En veldig nyttig tips er å inkludere lønn rekkevidde mens du fortsatt jobber og grunnen til at du forlot den gruppen. Dette er svært viktig slik at intervjueren allerede har et klart syn på din arbeidserfaring allerede før intervjuet.


Hvordan skrive en standard CV. Materialer som du trenger.
Hvordan skrive en standard CV. Materialer som du trenger.

Når du har ført opp alle dine jobben erfaringer og skoler du har deltatt, liste et par av profesjonelle referanser, og deretter korrekturlest, skrive ut og sende.