O2c

Hvordan skrive en enkel CV som skiller seg ut

Å lage din egen CV kan virke veldig enkelt når du først tenker på det

Å lage din egen CV kan virke veldig enkelt når du først tenker på det. Men, kan lage en CV som skiller seg ut være litt av en utfordring. Når du sender inn din CV, blir det grunnlag for arbeidsgivers første inntrykk av deg. Resultatet av en effektiv CV kan sees dersom arbeidsgiver bestemmer seg for å kontakte deg for et intervju. Av denne grunn er det viktig at din CV skiller seg ut fra de igjen av de andre søkerne. Det kan skje at legitimasjonen din kan være lik noen av alle de positive de andre. For å være sikker på at det er du som gjør det godt førsteinntrykk, sørg for at din CV er karismatisk og virkningsfulle. Hvis du er i ferd med å lage din CV, her er noen verdig tips for å sikre din CV vil skille seg ut.

Hvordan skrive en enkel CV som skiller seg ut. Tilpass din CV for en bestemt jobb.
Hvordan skrive en enkel CV som skiller seg ut. Tilpass din CV for en bestemt jobb.

  • Tilpass din CV for en bestemt jobb. Når du sender inn en CV, sørg for at det er tilpasset for den aktuelle jobben du søker på. Dette betyr ikke at du må gjøre en helt annen CV for hver jobb. Du kan lage en standard en. Deretter, når den tid kommer at du må søke på en jobb, justere den til å markere ferdigheter og kvaliteter som arbeidsgiver er trolig på jakt etter i søkere til den aktuelle stilling.
  • Gjør det ryddig og enkelt. The Human Resource Department of selskapene vil bli vurdert en rekke gjenopptas. Det er viktig at din er presis, inkludert bare detaljer som HR dept. vil være på jakt etter. Unngå for å legge for mange ord i fordi det kan slå av mennesker ser din CV. Du kan bruke kuler til å skissere din informasjon. Dette vil gjøre din CV mer organisert og rent utseende.
  • Gjør det relevant. Sørg for at du la ut unødvendig informasjon. Du trenger ikke å inkludere arbeid opplevelser som er kort og uten tilknytning til stilling du søker på, spesielt hvis det er bare en mindre yrkeserfaring. Du kan bare gjøre dette hvis du har svært begrenset arbeidserfaring. Sørg for at den informasjonen du har fornuftig og relevant for jobben som søkt om.
  • Selge deg selv. Husk at din CV vil være grunnlaget for at du blir planlagt for et intervju. Fremhev dine positive siden å selge deg selv. Dette betyr ikke at du kan overdrive eller finne informasjon. Arbeidsgivere ville finne ut likevel under intervjuet. Du ønsker ikke å miste din sjanse på grunn av dette. Holde det ekte, men attraktiv. Vær trygg på det du har. Også, se til at du ikke synes arrogant i å fremheve dine ferdigheter og kvalifikasjoner.


I utgangspunktet må din CV reflektere selv og fremheve dine kvalifikasjoner. Det må være presis og rett til poenget. Ikke legg for mange beskrivelser og forklaringer på, for det kan se ut som om du prøver for hardt. Det er HR-personell som ikke ønsker å lese for mye unødvendig informasjon uansett. Bare sørg for at du har tatt med alle de tingene som vil hjelpe deg å vinne den jobben.