O2c

Hvordan skrive en arbeidsledighet appell brev

Å miste jobben kan være en av de mest utfordrende prøvelser i noens yrkeskarrieren. Verre, kan oppleve en permittere påvirke livene til de avhengig av deg. En måte å reagere på en situasjon er ved å skrive en klage. Det er noen rett til å appellere til en permittere på grunn av et underskudd i selskapet finansiering eller som skyldes ukontrollerbare og uforutsette omstendigheter. Selv om dette kan gjøres, er godkjenning eller oppfriskning ikke alltid rett gitt til hver arbeidsløse arbeidere. Til tross for risiko, kan en uttalelse av klagen voice ut gjennom et brev. Denne artikkelen vil vise gi deg tips til å skrive en appell uttalelse.

  • Det er svært viktig å sette seg ned og reflektere over årsakene til kontrakten sin oppsigelse. Var det på grunn av et selskap brudd på retningslinjene? Dårlig service levering? En finansiell krise i bedriften? Dette er områder å vurdere, men andre årsaker kan forklare årsakene til den nåværende situasjonen. Oftere enn ikke, skjerper avvisning ens følelser og følelser som gjør selskapets beslutning om å revurdere deg veldig vanskelig. Uttalelser som viser for mye følelser (det være seg sorg eller sinne) er mottatt under en mer negativt lys. For å unngå de i HR-avdelingen fra å nekte deg gjeninnføringen, må du sette dine følelser og snakke med dem mer objektivt om din arbeidserfaring i selskapet.
  • Målet med en arbeidsledighet appell er for kontrakten å bli revurdert. Den beste måten å håndtere dette på er å skrive en appell basert på dine styrker og fordeler. Husk at selskapet ikke ønsker å vite om hvordan du føler deg. Det er best å skildre selv som en ressurs for selskapet enn en forpliktelse. Derfor bør du snakker poeng gjenspeiler fremgangen du har vist fra ansettelsesdato. Inkludere her prosjekter som du har jobbet på og deres respektive resultater. Sørg også for å indikere din rolle i prosjektet og hva du personlig har gjort for å oppnå slike resultater.
  • Hvis du har blitt oppsagt på grunn av brudd på retningslinjene eller dårlig service levering, må du være ærlig om din situasjon. Dine snakker poeng må inkludere den virkelige årsaken bak lovbruddene og brudd blir kastet på deg. Reagerer ikke negativt da dette bare vil ødelegge sjansene. Vær åpen for kritikk og alltid sitere hva du har lært eller tatt bort fra erfaring. Vær så oppriktig som du kan fordi HR representanter er opplært til å dechiffrere fiction fra fakta. Du bør også være veldig klar på å gi løfter. Hvis du gjør løfter, sørg for å holde seg til dem fordi du ikke vil bli gitt en ny sjanse lenger.
  • Alltid ende klagen uttalelse med høye forhåpninger og optimisme. Samlet sett bør brevet inneholde grunnen til at du har akseptert jobbtilbud i første omgang og grunnen til at du har vokst til å nyte jobben. Du bør alltid gjøre plass til å snakke om personlig vekst på arbeidsplassen ved siterer verdifull lærdom. Hvis du vil, kan du liste ned noen kolleger som referanser å gå god for arbeidet ditt personlighet og karakter.


Send inn ditt brev og vente til selskapet har gitt sin avgjørelse

Hvordan skrive en arbeidsledighet appell brev. Det er svært viktig å sette seg ned og reflektere over årsakene til kontrakten sin oppsigelse.
Hvordan skrive en arbeidsledighet appell brev. Det er svært viktig å sette seg ned og reflektere over årsakene til kontrakten sin oppsigelse.

Send inn ditt brev og vente til selskapet har gitt sin avgjørelse. Ikke tving dem til å ta en beslutning der og da være å tvinge ut trusler og andre unhelpful tofter. Selv tålmodighet og optimisme hjelp, ta denne gangen å vurdere å se etter andre jobbmuligheter i tilfelle klagen uttalelse har blitt avslått. Du må være klar til å møte hva beslutnings-det være seg god eller dårlig.