O2c

Hvordan man skal håndtere en lat sjef

Håndteringen av en lat sjefen er en sak som krever mye takt

Håndteringen av en lat sjefen er en sak som krever mye takt, forsiktighet, diplomati og høflighet. Utvilsomt, kan din oppfatning av dovenskap på den delen av sjefen din være en kilde til lav moral og motløshet. Sjefens latskap kan også føre til at du føler deg bitter og ergerlig, særlig hvis de fleste av oppgaver eller prosjekter har blitt jobbet på av deg. Hvordan kan du takle den slags sjef? Les videre for å lære noen tips om hvordan du arbeider med lat sjefen.

Hvordan man skal håndtere en lat sjef. Aldri prejudge eller anta.
Hvordan man skal håndtere en lat sjef. Aldri prejudge eller anta.

  1. Aldri prejudge eller anta. Hvis du oppfatter sjefen din til å gjøre ingenting, eller å bli hyppig delegere sine arbeidsoppgaver for deg, kan du vise problemet på to måter: enten sjefen er et dovendyr eller sjefen din er opptatt. Den siste tolkningen gir sjefen din fordelen av tvil din. Det er mulig at sjefen din kan være å ha noen personlige problemer at hun eller han kan være behov for mer oppmerksomhet. Spesielt hvis sjefen din ikke har vært "lat" før, alltid feile på siden av forsiktighet før merking sjefen "lat" i tankene dine. Etiketten som du fester til sjefen din i tankene dine vil påvirke din holdning og oppførsel mot sjefen din.
  2. Gå videre med arbeidet ditt. Rett og slett fordi sjefen din er ofte ta seg fri betyr ikke at du bør også renege på dine plikter og ansvar. Dette er et tilfelle av "følge med på hva jeg sier, men ikke følger hva jeg gjør." Opprettholde dine ubesudlede yrkesetikk, slik at du vil bevare din faglige integritet og troverdighet.
  3. Hold deg rolig til tross for din annoyances og stress. Å ha en lat sjef betyr mer arbeid vil bli dumpet på deg. Å være fanget i en snøstorm arbeid kan plassere en enorm mengde press på deg, men holde hodet kaldt. Å gi etter for dine irritasjonsmomenter og forstørrende stress hinsides rasjonell andelen kan forsinke og sidesteg deg fra å nå målene.
  4. Bevar dokumentasjon. Alltid holde en oversikt over korrespondanser mellom deg og sjefen din. Postene vil vise hvilke oppgaver har blitt overlevert eller delegert til deg av sjefen. Slike poster vil også være nyttig når du bestemmer deg for å eskalere saken til høyere-ups.
  5. Snakk med sjefen din om din bekymring. Prøv å ikke tenke på diskusjonen som en konfrontasjon, men det faktisk, i hovedsak, er en konfrontasjon. Når du snakker med sjefen din, prøv å ikke understreke sin latskap. I stedet være mer positiv og fokusere på å fortelle ham klart hva du trenger fra ham, slik at du kan gjøre jobben din bedre. Uttrykke dine skuffelser på en høflig og taktfull måte, men være ærlig og tydelig om dem. Unngå å bringe opp sin historie latskap eller kritisere hans latskap, i stedet fokusere på konkrete tiltak som sjefen din, og du kan ta etter møtet slik at avdelingen kan nå sine mål.
  6. Snakk med sjefen din sjef. Hvis din umiddelbare sjefen ikke handle på din bekymring innen rimelig tid, bringe saken sjefens nærmeste overordnede. Snarere enn å beskylde noen for forsinkelser eller lav ytelse i avdelingen, oppriktig uttrykke din bekymring ineffektiv ledelse.
  7. Snakk med sjefen for menneskelige ressurser. Dette er et nytt skritt som du kan ta hvis din "konfrontasjon" møte med sjefen din ikke resultere i noen forbedring. Du bør be om menneskelige ressurser avdelingen å sikre konfidensialitet.

Å ha en lat sjefen gjør arbeidet livet vanskelig

Å ha en lat sjefen gjør arbeidet ditt liv vanskelig. Den enkleste veien ut er å finne en ny arbeidsgiver. Men, vil du ønsker å gjøre det bare som en siste utvei. Prøv forslagene som diskuteres i denne artikkelen først før man vurderer oppsigelse fra din nåværende jobb.