O2c

Hvordan man skal håndtere døden av en ansatt

En død på arbeidsplassen er aldri en enkel sak å håndtere

En død på arbeidsplassen er aldri en enkel sak å håndtere. Siden arbeidsplassen er ofte ditt hjem borte fra hjemmet, vil en slik tragedie alltid være noe som vil være vanskelig å akseptere og gå videre fra. Noen ganger kan det være litt lettere å justere til døden etter en langvarig kampen med en medisinsk tilstand. Men plutselige dødsfall som ingen kan forutse kan være litt av en utfordring for folk å takle.

Når en ansatt forgår

Hvordan man skal håndtere døden av en ansatt. En død på arbeidsplassen er aldri en enkel sak å håndtere.
Hvordan man skal håndtere døden av en ansatt. En død på arbeidsplassen er aldri en enkel sak å håndtere.

Når en ansatt forgår, skal først og fremst bekymring være å sørge for at familien igjen er klar over fordelene som de vil få. Selskaper har retningslinjer som sikrer pårørende noen kompensasjon eller hjelp på død og uførhet for sykdom, spesielt hvis disse er forårsaket av arbeidsplassen-relaterte hendelser. Eller i det minste, har selskapet trolig helse og forsikring fordeler for arbeidstakeren, selv om døden ikke forekommer nødvendigvis på arbeidsplassen. Til tross for den vanskelige tiden oppleves av familien, i det minste selskapet kan tilby noen form for hjelp. Medarbeidere kan også passere hatten rundt, for å chip i å hjelpe til med begravelse utgifter, spesielt hvis forsikringen ikke dekke alle de tingene som må betales.

Det vil også være bra hvis den avdødes kolleger deltok på ulike tjenester som kjølvannet og selve begravelsen. Disse ritualene er egentlig ikke for de døde, men snarere er det en sjanse for folk som bryr seg om den avdøde til å sørge sammen, og husker hvordan personen har berørt deres liv. Noen kan synes dette er vanskelig, spesielt de som har vært tett samarbeide med den avdøde personen hverdagen for en stund. Men deltar tjenestene kan utsette kolleger til den andre siden av denne personen - hans eller hennes familie og andre venner som også bryr seg om dem.

Å ha en eller to medarbeidere lese en lovtale ved minnesmerket ville låne en atmosfære av balanse, siden gjestene er sannsynligvis å høre om hvordan den avdøde var i hans personlige liv. Viser denne bekymringen sender også en melding om at selskapet ikke er all business - et sted inne i kalde organisasjonskartet ligger et hjerte som bryr om alle i organisasjonen.

Når en ansatt forgår.
Når en ansatt forgår.

Det neste trinnet er å se etter en erstatning for fraflyttet stilling. Så tøff som det høres ut, må showet gå videre, og livet må gå videre. Så trist som du kan være, er selskapet en enhet som venter på noen. Det er sannsynlig at ingen fra den eksisterende ansatte vil frivillig, fordi dette kan sees i dårlig smak. Hvis dette er tilfelle, kan ledere fordele arbeidsmengden til andre ansatte i mellomtiden til en passende erstatning er funnet.

Døden er en del av livet, uansett hvor mye vi ønsker at alt ville bare være all lykke og moro. På slutten av dag, definerer hva en bedrift og dens ansatte er hvordan det kan reagere på motgang og vise takknemlighet for verdsatte medlemmer av organisasjonen.