O2c

Hvordan løse personlige konflikter på en arbeidsplass

Det er helt normalt for to personer på kontoret for å ha forskjeller i meninger grunn personlighet sammenstøt. Når disse konfliktene oppstår, normalt, er måten å løse det ved å bringe i HR-avdelingen å megle og hjelpe komme opp med en minnelig ordning og kompromiss. Men det finnes ulike måter på hvordan du kan løse disse konfliktene uten å bringe inn en offisiell selskap anerkjent tredjepart i. Her er noen av måtene å løse konflikten med den personen du har sammenstøt med en mot en.

  • Være rasjonell og samlet. Når møtt med en person som du ikke ser øye til øye med, kan det slå inn i en oppvarmet argument hvis begge av dere ikke holde ro og holde på punktet. Det kan også få personlig som lett kan ende opp i slag. Vel, det er lett å si og vanskelig å gjøre men det ville hjelpe hvis du kunne gjøre ditt beste for å holde seg faglig og reservert under verbal krangel. Hvis du er både sint og mister følelsen av debatt eller diskusjon, så ingenting vil noensinne bli utarbeidet. Det beste du kan gjøre er å holde ro mens du snakker med personen. Være logisk og rasjonell, selv om han ikke er det.
  • La ham kjøle seg ned. Hvis du er rolig nok, og han er fortsatt på tirade hans, så la ham å kjøle ned ved høflig fortelle ham at du ønsker å snakke med ham senere når han har blåst ut damp. Fortell ham at du ønsker å løse problemet hvis og når dere begge er rolig og samlet.
  • Snakk med ham en mot en. Når sinne er borte, og han er åpen for å ha en høflig og rolig diskusjon med deg, ta ham til side og sitte ned utenfor arbeidsplassen. Tillate ham å snakke først og la ut sin angst om deg og situasjonen. Når han er ferdig med å snakke, fortelle ham at du ønsker å uttrykke din side også, men høflig fortelle ham å tillate deg å fullføre før reagere. Hold trading ideer og sider med respekt. Ved å gjøre dette, kan du opprettholde en kul flyt av kommunikasjon som er viktig på dette stadiet.
  • Diskuter et kompromiss. Etter at begge sider har blitt luftet, forholder seg til ham at du ikke ønsker å ha dette problemet med ham i fremtiden, og at hvis du kan komme til en avtale som er gunstig og elskverdig til dere begge. Start med ham og spørre ham hva han vil ha det for å løse situasjonen. Hvis kravene er for ensidig for ham, og deretter vurdere å foreslå noe annet som er rettferdig for begge, men kan fortsatt fungere. Du ønsker å finne en vinn-vinn-kompromiss her. Forhandle til du finner den riktige løsningen. Sørg for at dere begge er fleksibel spesielt siden du vil at hele problemet løst, og fordi du ønsker å opprettholde en fredelig arbeidsplass. Når du bestemmer deg på en løsning, riste på den for å sette den inn i stein.
  • Opprettholde kommunikasjonslinjer. Etter oppløsningen er gjennomført, kan du prøve å holde kommunikasjonslinjene med ham åpne for å bidra til å utvikle et bedre forhold til ham selv etter ildprøve. Faktisk ville det være flott om du faktisk kan ta tid å bli kjent med personen utenfor arbeidsplassen på en mer uformell og personlig nivå. Det kan til og med bygge et vennskap som du aldri trodde var mulig.

Hvordan løse personlige konflikter på en arbeidsplass. Være rasjonell og samlet.
Hvordan løse personlige konflikter på en arbeidsplass. Være rasjonell og samlet.

Nå noen ganger, kan den andre personen være for stolt til kompromiss som vil definitivt hindre prosessen for å løse konflikten. Når det skjer, og du ser ingen annen vei rundt det, så det er når du trenger å få i enten HR avdeling eller din overordnede inn i bildet for å mekle.