O2c

Hvordan lage en respektfull arbeidsplass

Opprette en respektfull arbeidsplass spesielt hvis det innebærer en stor konglomerat skjer ikke over natten. Det begynner faktisk fra toppen messing. Hvis president, administrerende direktør, sjef, ledere og veiledere har sterke etiske og moralske standarder, respekt renner helt ned til fyren som kjører postrommet eller generell rengjøring. Det er det første trinnet som du trenger å innprente respekt.

Resten av trinnene eller forslag er rett her.

Administrere dine forventninger. Folk er hard-headed. De er også motstandsdyktig mot forandring. Bare fordi ledelsen sier det betyr ikke at alle vil umiddelbart følge. Derfor er det viktig for ledelsen å lede ved eksempel først. Resten vil følge i rett tid. Endringen vil skje sakte, men du må innse at det er en prosess.

Erkjenner kulturelle forskjeller

Hvordan lage en respektfull arbeidsplass. Administrere dine forventninger.
Hvordan lage en respektfull arbeidsplass. Administrere dine forventninger.

Erkjenner kulturelle forskjeller. Å erkjenne betyr at du si at dette er en god ting. Som faktisk ønsker deg velkommen kulturelt mangfold i selskapet. For å oppnå respekt i dette aspektet betyr:

  • Respektere en persons behov for et miljø som vil anerkjenne mangfold. På dette, kan du sannsynligvis komme opp med ukentlige arrangementer som potten flaks med diverse kulturelle retter og filmkvelder på den ansatte salongen som vil vise internasjonale filmer som viser hvordan ulike kulturer tilpasse seg en europeisk miljø. Selvfølgelig disse er alle forslag som du kan tilpasse, utvide eller forbedre på tilsvarende.
  • Akseptere en persons måte av dressing. Så lenge den ansatte ikke møter opp naken eller kledd seg utfordrende for bedriftens arbeid, bør du be alle om å respektere en persons måte av dressing. Inkludere dette i den oppdaterte bedriftens håndbok for ansatte for å gjøre det offisielt. Det er mindre masete på denne måten i stedet for å sende et notat.
  • Å gjøre kvoter for mat valg. "Hva er som lukter?" etterfulgt av en rynker på nesen er ikke en veldig god måte å vise respekt. Andre kulturer kan bringe mat valg som vil lukte rart og fremmed for deg. Eksempler er vietnamesisk fiskesaus, indisk spisskummen, koreansk kimchi, og selv popcorn (som kan distrahere deg så mye fordi du ønsker å spise det, også!) I stedet for stalking ut, gjøre en innsats for å nærme seg den ansatte og spørre ham hva han brakte for lunsj. Det kan lukte rart, men det kan smake godt. Tada, du nettopp har gjort et gjennombrudd! Hvis du heller ikke risikere en urolig mage ved å spille fin, bare unnskylde deg selv allernådigst fra måltidet tabellen.
  • Å gi spillerom til ikke-verbal kommunikasjon problemer. For eksempel kan du finne det irriterende at den ansatte du snakker med ikke vil møte deg øye til øye. Bokstavelig talt. Finn ut om det er en kulturell ting. Noen kulturer er faktisk oppdratt til å vise respekt ved å holde øynene til bakken når snakket med spesielt damer som ble lært at de ikke er likeverdige med menn. Ikke bli sjokkert. Dette er et faktum. Spør Yoko, vil hun fortelle deg.

Motet sladder

Motvirke sladder. Jungeltelegrafen er en avskrekkende til inculcating respekt på arbeidsplassen. Hvis du ønsker å oppmuntre respekt som en livsstil på jobb, er dette en av de tingene du trenger for å løse.

Tilbakeholde dommen. Dømmer ikke slik at du ikke vil bli dømt. Du høster som du sår. Disse er alle bibelske instruksjoner. Begge holder til stede hvis du vil ha respekt for å regjere på arbeidsplassen. Ok, så du er bare menneskelig sammen med tusenvis ansatt på kontoret. Innvilget. Hvis du ikke kan holde deg fra å dømme dine kolleger, i det minste holde dine meninger for deg selv.


Med alle de tipsene vist her

Med alle de tipsene som vises her, er det beste fortsatt leder ved eksempel. Behandle dette sosialt eksperiment som du ville viral markedsføring. Spre det glade budskap ved å gå på tur, og snakker talen. Tusen takk!