O2c

Hvordan lage en fotograf release form

Fotografer som har vært i bransjen i noen tid nå ville fortelle deg at bortsett fra å være bak kameraet tar bilder, er det også andre viktige ting å ta seg av og å gi oppmerksomhet til.

For en fotograf å få lov komplette rettigheter til sine bilder og skjønn å gjøre med de bildene hva han behager, må han søke om tillatelse fra de personer i hans fotografier først. Han måtte be dem om å signere et bestemt skjema som tillater ham å ha eierskap av bildene.

Hvordan lage en fotograf release form. Ta ut den bærbare datamaskinen og starte med et utkast.
Hvordan lage en fotograf release form. Ta ut den bærbare datamaskinen og starte med et utkast.

Her er en guide for å hjelpe deg å lage din egen fotograf release form.

  1. Ta ut den bærbare datamaskinen og starte med et utkast. I den første delen av skjemaet, ville du trenger å ha dem identifisere seg og gi dem at du gir fotografen din tillatelse. Du kan starte med linjen "I, (modell navn), (alder), myndig, for å gi fotografen (fotografens navn), absolutt eierskap og høyre gjøre med mine fotografier som han vil, til skjønn hans." Du kan undersøke Internett for alternative formuleringer, men du skjønner poenget. Du kan også erstatte fotografens navn med bedriftens navn. Det er opp til deg hvordan du starter den første delen av skjemaet. Ta oppmerksom på at det er viktig at modellen er myndig. Bør han eller hun ikke være myndig, ville du trenger å ha et eget skjema fylles ut med tillatelse fra foreldrene. Hvis du har mistanke om at en modell eller et emne kan være mindreårige, be om riktig identifikasjon. Gjør du det vil også beskytte deg hvis du har problemer du kan møte i fremtiden.
  2. Den neste delen av skjemaet skal inneholde en linje som sier at modellen er klar over hvor bildene kan potensielt brukes eller vises i. Det kan si "Jeg er klar over at bildene i sin besittelse kunne brukes i trykte medier som aviser og magasiner, annonser og lignende. "
  3. Den tredje delen av utgivelsen form bør fremgå at modellen lindrer selskapet eller fotografen av eventuelle forpliktelser som kan komme opp i fremtiden. Det kan formuleres på denne måten: "Jeg slipper selskapet, dets fotografer, sine kontorer og dets ansatte i gjeld at de kan pådra seg for eventuelle brudd på mine personlige rettigheter."
  4. Har linjer på bunnen av papir hvor du og modellen kan signere. Også sørge for at det er en linje der du kan skrive datoen også. Under underskriftene, har linjer der du kan be dem om å skrive sine kontaktnummer og adresse.
  5. Det vil også være en god ide hvis du kan inkludere bedriftens logo og kontakt tall som overskrifter på siden for å gi et profesjonelt utseende. Når du er fornøyd med resultatet, skrive ut kopiene.
  6. Pass på at uansett hvor du går, har du alltid noen former i kameraet bag. Dette vil også holde deg for vane å gjøre de personene du tar bilder av undertegne skjemaer.