O2c

Hvordan lage bedre øyekontakt

Øyekontakt er avgjørende for å etablere din forbindelse med noen som snakker til deg. Det kan også vise din bekymring, respekt og oppmerksomhet. Øyekontakt, derimot, er noe som ikke alle har fullt utviklet. For noen mennesker, kan se andre i øynene være svært vanskelig og vanskelig å vedlikeholde, spesielt hvis du ikke har en vane med å etablere øyekontakt med andre mennesker. Her er noen skritt for å gjøre bedre øyekontakt.

  1. Praksis. Praksis er svært viktig når det gjelder å forbedre din øyekontakt med andre mennesker. Du kan bruke TV som en måte å praksis - når du ser på TV, ikke bare følge bevegelsene til karakterene, men se dem i øynene også. De reportasjer er spesielt bra for å trene siden nye journalister er pålagt å se direkte inn i kameraet som skaper bildet av nyhetsreporter ser rett på deg. Husk imidlertid at du trenger å hvile øynene dine med noen sekunders mellomrom når du ser på TV for lengre perioder av gangen.
  2. Lytt og fokusere på personer. Folk som ikke etablere øyekontakt er som regel de som ikke klarer å fokusere på de menneskene de snakker med. En fin måte å forbedre din øyekontakt, derfor er ved å lytte på den andre personen for deg å være i stand til å fokusere. Fokusering betyr også at du trenger å trekke blikket i øynene på personen. Masse folk kan fokusere mens engasjert i samtalen. Imidlertid har de fleste ikke fokusere på øynene alene, men på andre deler av kroppen i stedet, for eksempel bryst, munnen, eller håret. Hvis du har en tendens til plass ut under lange samtaler, med fokus på øynene er også en fin måte å holde deg hekta på hva du og din partner snakker om.
  3. Ikke stirr. Opprettholde øyekontakt, derimot, er mer enn bare stirrer på noen. Stirrer kan virke svært uhøflig og kan gjøre det vanskeligere for deg å etablere rapport. For å unngå dette, ikke bare se på den personen i øynene. I stedet fokuserer på bare ett øye. Dette vil redusere forekomsten av stirrer. Ved å fokusere på bare ett øye, kan du også rotere og bytte mellom venstre og høyre øye. Dette vil gi øyekontakt mer flyt og bevegelse som vil virke mye mer normalt og naturlig.
  4. Slapp av og ta deg god tid. Husk at å forbedre din øyekontakt er en ferdighet som ikke nødvendigvis læres over natten. Det vil ta tid for deg å være i stand til å mestre å se på andre i øyet uten å virke støtende eller skremmende. Prøv å slappe av mens du arbeider deg til bedre øyekontakt - for mye selvbevissthet vil bare gjøre dine forsøk virke nervøs og vanskelig. Du bør også prøve å fokusere på aspekter ved øyekontakt som tid, person, og høyttaleren. For eksempel kan etablere øyekontakt for en kort tid være enklere enn ved etablering øyekontakt for en veldig lang samtale. Eller kan det være lettere å etablere øyekontakt med folk du er komfortabel med, enn de som skremme deg. Eller kan det være lettere for deg å etablere øyekontakt når du snakker, enn når du blir snakket til.

Hvordan lage bedre øyekontakt. Lytt og fokusere på personer.
Hvordan lage bedre øyekontakt. Lytt og fokusere på personer.

Når du har disse detaljene utarbeidet, forbedre dine øyekontakt ferdigheter gradvis kan gjøres.