O2c

Hvordan forberede en personlig vekst utviklingsplan

Med personlig forandring i tankene som et skritt til personlig vekst, må man utarbeide en personlig vekst utbyggingsplanen. Her er hvordan du gjør det.

  1. Begynne med slutten i tankene. Når sikter til personlig vekst og utvikling, bestemme hva aspekt av livet ditt du ønsker å forbedre. Det er vanligvis best å starte med området du tilbringer mesteparten av tiden med-familie, karriere eller virksomhet. Årsaken er at selv-forbedring i ett område vil positivt påvirke alle andre områder, så er det ikke nødvendig å utvikle et program for hvert område i begynnelsen.
  2. Når du har bestemt hvilket område du ønsker å fokusere på, finne ut hvor du er akkurat nå. Hvordan ser du deg selv nå? Deretter spole fremover i livet ditt, og se på fremtiden. Hvor vil du ønsker å være i de neste månedene eller år? Når du har bestemt målet ditt, så kan du sette en plan for hvordan å komme dit. Dette kan innebære mål for åndelig vekst og andre mål som vil lede deg til sann lykke.
  3. Lag en liste over hva du er og hva du har i dag. Liste din nåværende styrker og svakheter. Dette kan omfatte hvordan du administrere ditt temperament, hvordan du håndterer press, enten du utsette og hvor ofte. Det anbefales å søke andre folks tilbakemeldinger om deg, hva de tror er dine styrker og svakheter. Sørg for at du spør en venn du stoler på eller et familiemedlem som ikke er altfor kritisk-noen som kan holde en objektiv tilnærming. Det er tider som du ignorerer eller avkrefte noen av dine styrker eller svakheter fordi du tror du er ikke verdig til det, eller er du bedre enn hva du egentlig er. Komme andres synspunkter vil gi deg litt perspektiv på hvordan du er som person, og de kan også gi tips om hvordan du kan forbedre.
  4. Lag en liste over dine personlige vekstmål. Enten det er å være mer tålmodig eller være på tide for møter, skrive dem ned. Noen av disse elementene kan også bli foreslått av din venn. Det er en god ting å tydeliggjøre målene dine, og unngå å være for vag. Et eksempel kan være: "Jeg ønsker å være mer tålmodig med mine barn når de spiller, og lage litt støy under lek tiden, ved ikke roping på dem". Det bør være konkret slik at du kan bestemme løpet av handlingen.
  5. Liste over hva som må gjøres for å nå dine mål. Dette er å fylle gapet mellom der du er nå, og hvor du ønsker å være. Disse bør være så spesifikk som dine mål. Så hvis du snakker om å være mer tålmodig med barna under spilletid, kan du skrive ned: "når jeg føler for roping på dem, vil jeg puste sakte og fortelle dem om å tone ned i en snill og kjærlig måte".
  6. Sett en tidslinje. Det er godt å sette tidsfrister eller tidslinjer for dine mål, slik at du vet om du har oppnådd dem allerede. Det motiverer deg også å jobbe med selvutvikling programmet konsekvent.
  7. Bruk tilgjengelige verktøy. Du kan lese selvhjelpsbøker og delta personlig utvikling seminarer for å gi deg mer informasjon og innsikt på reisen til selv-forbedring. Skriv en journal og skrive ned inspirerende sitater som kan motivere deg hver dag.

Hvordan forberede en personlig vekst utviklingsplan. Begynne med slutten i tankene.
Hvordan forberede en personlig vekst utviklingsplan. Begynne med slutten i tankene.