O2c

Hvordan finne personlighetstester for jobben, karriereplanlegging

Ganske ofte vi bruker mye tid

Ganske ofte vi bruker mye tid, innsats og energi på å bare overleve i feil jobb. Jobben kan bare ha skjedd ved et uhell eller blitt tatt opp i press når det var ikke mange andre alternativer tilgjengelig. Mens jobben kan i seg selv være fantastisk, hvis det ikke holde interessen det kan være et mareritt som du tvinge deg selv til å jobbe i et miljø som er en total mismatch til din personlighet.

Det er viktig at den karrieren du velger først og fremst møter dine interesser og videre matcher dine personlighetstrekk som dine viktigste styrker, ferdigheter, intelligens og emosjonelle makeup. Sjansene for å sikre en tilfredsstillende karriere er høy når du gjør et gjennomtenkt valg å velge en jobb som passer din personlighet profil. Etter å ha sagt dette, er det neste spørsmålet åpenbar - så hvordan passer vi vår personlighet til en jobb? Det har blitt funnet at å ta en personlighetstest hjelper mange kandidater ankommer den riktige avgjørelsen for natur jobben karriereplaner de bør følge.

Hvordan finne personlighetstester for jobben, karriereplanlegging. Varelager - dette er sjekklister som inkluderer de nødvendige egenskaper for en bestemt jobb.
Hvordan finne personlighetstester for jobben, karriereplanlegging. Varelager - dette er sjekklister som inkluderer de nødvendige egenskaper for en bestemt jobb.

Personlighetstester er verktøy som vurderer deg og hjelpe planlegge din karriere effektivt. Det finnes ulike typer av personlighetstester du kan velge å ta og noen av dem er også tilgjengelig på nettet, uten kostnad. Gjør oppmerksom på at det er viktig å forstå at testene ikke vil gjøre en karriere avgjørelse for deg, men er bare et verktøy for å bidra til å gjøre en informert beslutning. Noen tester du kan utforske er:

  • Evnetester - Dette er en typisk screening test som brukes av arbeidsgivere for å hjelpe assimilere et individs evne til å lære og tilegne seg nye ferdigheter eller utføre en type arbeid. Testene er utformet for å vurdere logisk resonnement og tenkeevne
  • Personlighetstest - Sikte på å teste den enkeltes psykiske landskap, måler personlighetstest den enkeltes personlige egenskaper, emosjonelle sminke og stabilitet. Testen forsøker å svare på spørsmål som: Er du en leder eller en etterfølger? Er du en pessimist eller optimist? Og så videre.
  • Varelager - Dette er sjekklister som inkluderer de nødvendige egenskaper for en bestemt jobb. Testen vil bidra til å identifisere den enkeltes potensial ved å matche hans eller hennes interesser mot sjekklisten. Videre vil det bidra til å evaluere områder og yrker som svarer og samsvarer ikke den enkeltes interesser.
  • Intelligenstester - Intelligence er definert til å være evnen til en tanke til grunn, planlegge, løse problemer, tenke abstrakt, forstå ideer, bruker språket og lære. Dermed er en intelligens test utført på en potensiell ansatt for å vurdere hans eller hennes mentale ferdigheter og deres egnethet for en bestemt jobb. Testene er utformet for å måle den enkeltes intelligenskvotient (IQ).
  • Ingeniør - Endelig, karriere tester bidra til å gjøre en helhetlig vurdering av en persons personlighet, evner og interesse for å matche dem til yrker som er mest egnet for den enkelte.

Prøv noen eller alle av disse testene og komme frem til et reflektert beslutning for den jobben som er egnet for deg. Dette kan også bli prøvd av folk som allerede er i en jobb, men ønsker å bytte karriere.