O2c

Hvordan finne motivasjon til å gjøre lekser

Hvis du finner deg selv å miste motivasjon til å gjøre lekser

Hvis du finner deg selv å miste motivasjon til å gjøre lekser, er du ikke alene. Mange studenter procrastinate om å gjøre leksene sine, enten fullføre det i siste øyeblikk eller ikke i det hele tatt. Hvis du ønsker å få gode karakterer, selvfølgelig, må du gjøre leksene dine. Her er hvordan du finner motivasjon:

Hvordan finne motivasjon til å gjøre lekser. Slå av distraksjoner.
Hvordan finne motivasjon til å gjøre lekser. Slå av distraksjoner.

  1. Få nok hvile. Hvis du er for trett, vil du bare ønsker å se på TV i stedet for å tenke på leksene. I tillegg vil du ha en mye lettere tid å huske hva du har lest hvis du er godt uthvilt.
  2. Slå av distraksjoner. Slå av musikk og TV. Hvis du ikke trenger din datamaskin eller internett til lekser, slår den av også. Sørg for at studiet området er fritt for distraksjoner. Du vil være i stand til å fullføre lekser mye raskere hvis det er ingenting å holde deg fra den.
  3. Starte umiddelbart. Gjør leksene dine rett etter at du kommer hjem kan holde deg fra å falle i fellen av endeløse timer med distraksjoner. Pluss, vil materialet du har lært fortsatt være friskt i tankene dine. Selv om det ikke kan være populært å gjøre lekser på en fredag ​​kveld, vil du ha resten av helgen fri.
  4. Samle dine materialer. Kontroller at du har penner, blyant, papir og bøker, samt eventuelle andre materialer du trenger, før du begynner. Hvis du har å gå ned til kjøkkenet for en blyant halvveis gjennom, vil du enkelt få distrahert og unngå ferdig med leksene. Du kan også være lurt å samle noen snacks, slik at du ikke trenger å forlate studiet området når du blir sulten.
  5. Lag en tidsplan. Skriv alle dine oppdrag på en sjekkliste. Planlegg ut når du vil gjøre hver del av oppdraget. Splitte dem opp i små deler, slik at du kan føle deg godt om å fullføre hver del. Det kan være mye lettere å takle en stor oppgave eller et prosjekt når du har delt det inn i håndterbare biter.
  6. Belønne deg selv. Når hvert mål er oppfylt, belønne deg selv. Ikke bruk dette som en unnskyldning for å komme tilbake til TV-show eller videospill, men det er akseptabelt å ta en kort pause hver gang på en stund. Lov deg selv at når du er ferdig oppdraget, kan du lese den nye magasin eller se din favoritt show.

Lekser kan være kjedelig

Lekser kan være kjedelig, men det er et nødvendig onde hvis du ønsker å passere klassene dine. Den vanskeligste delen å finne motivasjon til å gjøre lekser er bare å komme i gang på den. Når du gjør en plan for å fullføre lekser, hold deg til den. Alle synes å utsette, men du vil føle deg mye bedre hvis du får det gjort med en gang. Da vil du være i stand til å henge ut, se på TV og spille videospill uten lekser hengende over hodet.