O2c

Hvordan få karrieren råd fra ledende ansatte

Her er greia: du er i et selskap der du tror du kan utvikle deg faglig. Men siden du er relativt ny på stedet, er du fortsatt får din balanse og læring tauene. Hva du sårt trenger er litt veiledning og råd. Selvfølgelig kan du alltid skuring på nettet for å hjelpe deg å lære ferdigheter til å utruste deg, men det er ingenting som personlig støtte fra veteranene i nøyaktig samme selskap. Deres erfaring vil være uvurderlig, vel vitende om at hvis du bare kunne få sin veiledning, vil du finne deg selv med insider kunnskap som vil gjøre deg i stand til bris gjennom bedriftens profesjonelle stigen på et blunk. Plus, vil du være i stand til å unngå de samme feilene de gjorde da de var rookies selv. Nå er spørsmålet, hva ville du gjøre for å få denne verdifulle råd?

Tips nummer en: Gjør et godt førsteinntrykk

Hvordan få karrieren råd fra ledende ansatte. Tips nummer en: Gjør et godt førsteinntrykk.
Hvordan få karrieren råd fra ledende ansatte. Tips nummer en: Gjør et godt førsteinntrykk.

Tips nummer en: Gjør et godt førsteinntrykk. Veteraner har vanligvis etablert sin egen posse og de vil egentlig ikke legge merke til deg. Vær forsiktig, du kan være i fare for å bli tilsidesatt rett og slett som det navnløse "nye fyren." Det er derfor du må gjøre et godt førsteinntrykk. Hvis du får i god med veteranene, kan de gi deg en tur rundt bygningen i løpet av dine første dagene, bruke dette til din fordel. Når du blir introdusert til veteraner, sørg for at, bortsett fra å vises selvsikker (glem at dette er din første dag på jobb), synes oppriktig interessert i dem. Spør dem et spørsmål - en trygg en er hvor lenge de har vært i selskapet. Et annet tips er å si navnet sitt igjen rett før du deler måter. Dette viser at du husker dem og hjelper deg å huske navnet sitt. Nøkkelen her er å ikke la dem kritt deg av som bare en annen ny fyr de vil ikke kaste bort tiden med. Ikke la dem glemme deg for lett.

Tips nummer to: Være synlige

Tips nummer to: Vær synlig. De sier at fravær gjør at hjertet vokser Fonder, men forholdet eksperter har merket seg at dette kan være sant for kjærester, men absolutt ikke for profesjonelle relasjoner. Tommelfingerregelen på jobb er, jo mer du er sett, jo mer du liksom klarert, sperring eventuelle uheldige hendelser, selvfølgelig. Delta på selskapets funksjoner, samhandle med dine medarbeidere, spise lunsj på selskapets kafeteria, ta det kaffepause og delta i en ti minutters prat med de andre på vannet kjøligere. Bare ikke være en eremitt på jobb. Nøkkelen her er å handle som du allerede er hjemme med selskapet, og veteranene vil trolig behandle deg som en av dem. Det ville gjøre det lettere for deg å få deres vennskap.

Tips nummer tre: Spør de riktige spørsmålene

Tips nummer tre: Spør de riktige spørsmålene. Å stille spørsmål er enkelt; spør de rette tar mer innsats og nøye studie. Gjør deg kjent med dine omgivelser, med måten ting fungerer rundt arbeidsplassen. Derfra vil du være i stand til å stille intelligente, mer raffinerte spørsmål som faktisk ville imponere veteranene. Unngå å spørre "duh" spørsmål som ville, igjen, du har skrapet bort som "ny fyr som ikke vet noe." Også lære å snakke sitt lingo, og observere hvilke vilkår eller analogier de pleier å bruke under samtaler og prøver å adoptere dem.

Tips nummer to: Være synlige. Tips nummer tre: Spør de riktige spørsmålene.
Tips nummer to: Være synlige. Tips nummer tre: Spør de riktige spørsmålene.

Tips nummer fire: Aldri opptre som om du er bedre enn dem. Det spiller ingen rolle at du er en Harvard graduate, realiteten er at de ledende ansatte er mer erfaren enn deg, pluss de er veien over karrierestigen enn deg. De fortjener din respekt, og så oppriktig tilby det til dem. Nøkkelen her er å være i stand til på jobben, men være ydmyk til dine overordnede. De ville bli imponert over dette og ville vokse til å like og stole på deg mer.

Tips nummer fem: Be om karriererådgivning

Tips nummer fem: Be om karriereveiledning. Vi har kommet til det vi trenger å vite i første omgang. Hva er det med de fire første tipsene? Det er for å få de ledende ansattes tillit og respekt. Husk, kommer det beste rådet fra en person som ligger høyere enn deg profesjonelt, og som mener du har potensial, men vil ikke være en trussel for hans karriere. Når du har fått denne personens tillit, gjerne stille spørsmål som du tror vil hjelpe deg å få bakken profesjonelt. Hvis denne personen er enda tilstrekkelig høy i corporate ladder, forvente å bli anbefalt for kampanjer med ham.

Husk: riktig holdning, pluss å være en ekte profesjonell på jobb, går en lang vei til din fordel!