O2c

Hvordan du vet at det er på tide å avslutte jobben

For mange mennesker, er svaret på spørsmålet, "Vil du liker jobben din?" endres avhengig av hvilken dag du spør. Kanskje du kan forholde seg til denne seesaw av følelser når det kommer til 9-til-5. Så hvordan vet en ansatt når det er virkelig, virkelig på tide å flytte på og ikke en midlertidig følelse som vil passere i morgen eller neste uke? Det er noen retningslinjer, både interne (hvordan du føler inni) og eksterne (hva tilbakemeldingene du får fra dine mellommenneskelige relasjoner) som gir ledetråder. Husk imidlertid at enhver situasjon er forskjellig, og du bør til slutt gjøre et informert valg som er best for deg selv, din familie og din helse.

Trinn 1

Du er lei av det, bokstavelig talt. Hvis du er syk hele tiden, kroppen din er å si: "Run-ikke gå til nærmeste avkjørsel." Din arbeidsplass kan være å gjøre deg syk i en rekke måter. Kontoret kan subtilt (eller ikke så subtilt) fraråder ansatte fra å bruke sykedager. Slik at alle kommer til å jobbe syk, og du tilbringer halve året på legekontoret å få resepter for antibiotika. Eller kanskje du lider av stress-relaterte sykdommer: konstant hodepine, body aches, trøtthet som aldri går bort, søvnløshet, og selv håravfall. Endless stress kan manifestere seg i de fysiske tegn over, men det kan også ta en toll på din mentale helse, forårsaker depresjon og andre alvorlige konsekvenser. Du bør aldri bli bedt om å ofre helsen for moro skyld av jobben din.

Trinn 2

Hvordan du vet at det er på tide å avslutte jobben. Du er lei av det, bokstavelig talt.
Hvordan du vet at det er på tide å avslutte jobben. Du er lei av det, bokstavelig talt.

Det er intet å gå. Hvis du mestrer dine arbeidsoppgaver for tre år siden og har ikke blitt utfordret siden, er du sannsynligvis lei ut av tankene dine hele dagen. Hvis du ikke blir gitt en mulighet til å avansere i ditt firma-eller hvis den eneste posisjon over din er "eier"-du må kanskje se utenfor din nåværende organisasjon.

Trinn 3

Du er bare paranoid hvis ingen er ute etter deg. Noen ganger kontoret kan føles som high school hele igjen: cliques, sladder, sjalusi. Hvis dårlige relasjoner med kolleger gjør deg ulykkelig eller hindre deg fra å gjøre jobben din effektivt, er den triste sannheten at situasjonen er sannsynligvis ikke kommer til å øke betydelig. Hvis du har prøvd de vanlige Human Resource ruter for å få en uenighet eller personlighet konflikt løst og ingenting har skjedd, kan det være lurt å undersøke en annen jobb der atmosfæren er vennligere og mer bidrar til gispe!-Faktisk fungerer.

Trinn 4

Sjefen din er ikke gal etter deg. Dealing med cruddy medarbeidere er én ting, men det er ingenting mer demoraliserende enn følelsen som sjefen din er ute etter deg. Det er mulig at du bare blir altfor sensitiv, men hvis "følsom" er ikke slik folk flest vil beskrive deg, kan du være på noe svært reell. Noen ganger sjefer mister tilliten ansatte for gode grunner: slipping ytelse, kommer sent og drar tidlig, en overhørt telefonsamtale eller e-post der selskapet ble kritisert eller sjefen, etc. Men andre ganger, synes det ikke å være en grunn til skiftende oppførsel. Hvis du blir utelatt av møter, er arbeidsmengden eller jobb ansvar synkende, og du rett og slett får en kald skulder, kan han være å prøve å manipulere deg til å slutte eller planlegger å skyte deg snart. Før du gjør noe drastisk, men snakk med sjefen din om din oppfatning. Hvis du ikke er fornøyd etter møtet, få ut "hjelp ønsket" delen og begynne å lete!

Trinn 5

Du er bare paranoid hvis ingen er ute etter deg. Sjefen din er ikke gal etter deg.
Du er bare paranoid hvis ingen er ute etter deg. Sjefen din er ikke gal etter deg.

Du ikke er komfortabel med arbeidsoppgaver. Du bør absolutt nekter å utføre ulovlige aktiviteter for sjefen din-det er bedre å være ute av en jobb enn å risikere å gå i fengsel. Men hva med de grå områdene sted nedenfor ulovlige? Noen mennesker kan ha magen for en jobb som krever uetisk aktivitet, men hvis du ikke gjør det, igjen, sjefen din vil sannsynligvis ikke ha en åpenbaring om etikk og endre stillingsbeskrivelsen. Bedre å se på muligheter i en annen organisasjon.

Trinn 6

Din familie blir kompromittert. Det kan være den beste jobben i verden, men hvis det er ødeleggende for din familie liv, har du sannsynligvis ikke bør fortsette. Kanskje du blir bedt om å sette i krevende timer, har en lang pendle som setter deg hjem etter at barna er i seng, eller du må reise mye. Uansett årsak, er hvis din ektefelle og / eller barn er misfornøyd og vært i noen tid-det kan være lurt å revurdere din jobb.

Trinn 7

Du ønsker å slutte. Dette siste elementet er en oppsamlingsadresse grunner til hvorfor du bare ønsker å avslutte jobben. Kanskje du har blitt tilbudt en bedre posisjon andre steder, eller kanskje du ønsker å bo hjemme med barna. Hvis gut forteller deg det er på tide å slutte, er det en god idé å lytte. Og husk at ingenting er for alltid. Hvis du bestemmer deg nedover veien som du har gjort en feil, kan du alltid snakke med sjefen din om å komme tilbake eller utforske mulighetene andre steder.