O2c

Hvordan du velger en katolsk skole

Hvis du vil at barnet skal vokse opp med en dyp katolsk tro gjennomsyret religiøs praksis, da en katolsk utdannelse ville være den rette veien å ta. Imidlertid vil plassere et barn i dette miljøet krever mye forskning, sammenligne, og observere før en endelig beslutning fattes. Derfor ta hensyn til disse velmenende forslag når du velger en katolsk skole for barnet ditt.

Hvordan du velger en katolsk skole. Holde kontakten med en katolsk kirke i stedet.
Hvordan du velger en katolsk skole. Holde kontakten med en katolsk kirke i stedet.

  • Holde kontakten med en katolsk kirke i stedet. Du kan gå og se etter sognepresten og be ham for anbefalinger om de beste katolske skoler i området. Be sognepresten for en anbefaling eller oppfordring brev å ta med deg på dine besøk på de skolene som ble anbefalt. Videre spør sognepresten hvilken skole han tror vil være best for barnet basert på barnets alder.
  • Gjør henvendelser fra den katolske bispedømme der du befinner deg. I situasjoner hvor du ønsker å utvide søket etter en katolsk skole, er bispedømmet i ditt sted hvor du skal gå. Du kan ha flaks og oppdager at bispedømmet faktisk kjører en skole for barn. Dette begrenser dramatisk ditt søk der.
  • Spør om skolepenger og utenomfaglige avgifter. Komme til kjernen av saken ved å spørre om hvor mye det vil koste for barnet ditt å gå til en katolsk skole. Sammenlign tallene med de andre katolske skolene i ditt område, men være forsiktig med å gå for den laveste skolepenger. Kostnaden for undervisning skal aldri være avgjørende faktor. Sjekk ut dekningen av skolepenger ved å se på fordelingen av kostnader delen.
  • Gjennomføre en okulær inspeksjon av den katolske skolen. Gå rundt skolens lokaler og sjekke alle fasiliteter for studenter som kafeteria, hvilerom, bibliotek, klasserom og alt mulig annet som den katolske skolen tilbyr for sine studenter. Still spørsmål som du går langs. En annen ting som du trenger å avklare er sikkerheten til barna mens de er på skolen. Naturligvis må skolen for å være ren, organisert og hjertelig invitere for barna.
  • Sjekk ut læreplanen. Det bør være en ideell balanse mellom fagstoffet som vil dekke de åndelige, intellektuelle, kreative, kunstneriske og fysiske krav til barnet ditt. Videre må den katolske skolen reflektere eller speile dine verdier som en katolsk familie i læreplanen.
  • Se på mulighetene lærerne. Den viktigste grunnen til at katolske skoler og andre private utdanningsinstitusjoner stå eller billettpris bedre enn offentlige skoler er kaliber av utdanning. Bevis på det er utdanning og faglig kompetanse av lærerne. Ta en titt på liste over lærere ved katolske skolen du velger og se om de har en imponerende cast som vil utdanne barnet ditt på en best mulig måte.
  • Sitte på en klasse som er in-session. Et annet aspekt av utvelgelsesprosessen som du ikke må gå glipp av er å observere en klasse som er in-session. Se på hvordan barna samhandler med hverandre og med læreren sin. Observere undervisning stil til læreren. Døyt ned notater og sørg for at du er i stand til å fritt stille spørsmål etter at klassen er blitt avvist.
  • Forespørsel om en samlet år til år rapport om skolen konkurranseevne. Se på hvordan skolen og dens elever utfører i nasjonale tester og prestasjoner tester som er gjennomført av det lokale skolestyret. Er elevene aktive deltakere i lokale, nasjonale eller regionale konkurranser? Du trenger for å dekke disse under utvelgelsesprosessen også.
  • Sjekk ut ventelisten. Når du har en hit, vet du det! Listen over foreldre som ønsker å få sine barn i skolen er en viktig indikasjon på at dette er en katolsk skole som er verdt å gå til tross for ventetiden.


Så tidlig som barnet blir fire ville være det perfekte tidspunktet å begynne å lage henvendelser. En god kvalitet utdanning er tilgjengelig i en katolsk skole innstilling. Dette er en god beslutning på en del som forelder.