O2c

Hvordan du sender en CV som en tekst fil

Det er ikke uvanlig for potensielle arbeidsgivere og jobbsøking nettsteder for å gjøre spesielle forespørsler av en søker når det gjelder å motta sin CV. Noen selskaper er fint med standard Word-dokument vedlegg, og noen vil at teksten av CV som skal limes inn i selve kroppen i e-postmeldingen, og noen vil be om at du sender CV som en tekstfil, mens noen andre vil skjørt e-postvedlegg helt og be om at du limer inn teksten fra din CV i en tekst editor vinduet på deres hjemmeside.

Hvordan du sender en CV som en tekst fil. Vi begynner med Word-brukere.
Hvordan du sender en CV som en tekst fil. Vi begynner med Word-brukere.

Uansett hvordan du skjære den, forstå hvordan å opprette og sende en CV som en tekstfil vil tjene deg godt i din jobb-jakt fremtiden.

Vi begynner med Word-brukere

Vi begynner med Word-brukere. Med din CV åpnes i et Microsoft Word-vinduet, gå til Office-knappen (eller Fil-menyen for pre-2007-versjonene) øverst på skjermen og velg "Lagre som". Fra dialogboksen Lagre som, ved siden av "Lagre som type", velg "ren tekst" fra drop-down menyen. Navnet på filen som noe lett anerkjent som "Resume_TXT", og klikk på "Lagre"-knappen. Ren tekst CV, gjort.

Før du sender filen, sørg for at du har justert formateringen å imøtekomme ren tekst konvertering. Tabbed kolonner, visse kule stiler, fancy skrifter og lignende vil forsvinne fra denne grei versjon av et dokument. Ikke bli skremt. Hvis noen ber om en ren tekst CV, de forventer å ankomme ising-free. Bare sørg for at du har gitt det en gang-over for å sikre at alt linjer opp riktig.

Hvordan du sender en CV som en tekst fil.
Hvordan du sender en CV som en tekst fil.

Hvis du tilfeldigvis har Microsoft Outlook eller et annet populært e-postprogram som Thunderbird eller Lotus Notes installert, er Word Send til-funksjonen er en enkel måte å raskt legge din CV til en ny utgående e-postmelding. Klikk Office-knappen (eller Fil-menyen) og velg "Send" (eller "Send til"). Velg "E" (eller "Send som e-postvedlegg") for å åpne en ny e-postmelding vindu med ren tekst gjenoppta allerede er festet. Klikk på "Send"-knappen og ren tekst gjenoppta vil være på vei til sin destinasjon. Bruke vedlegg-knappen (vanligvis en binders) fra den nye postmelding vinduet i en e-programmet er en annen måte å finne og feste ren tekst gjenoppta til en utgående melding.

Hvis du ikke har Microsoft Word, andre alternativer eksisterer for å hjelpe deg å lage en ren tekstversjon av din CV. Hvis du limer inn innholdet i CV-en din til en Notisblokk-vinduet (lansere Notepad fra Start-knappen menyen, du finner den i Tilbehør-mappen), vil den automatisk konvertere CV til ren tekst. Fra Notepad sin Format-menyen, må du huske å skru på "Word Wrap", slik at innholdet i hele CV ikke går inn i en lang rekke av tekst i Notisblokk-vinduet. WordPad er et annet gratis tekstbehandlingsprogram som er blitt inkludert med hver Windows operativsystem siden Windows 95. WordPad vil også skape et rent tekstformat hvis du lime inn innholdet i din CV innsiden. Det kan skryte av noen flere praktiske funksjoner enn Notepad, og vil spille litt hyggeligere med en punktliste, stil CV.