O2c

Hvordan du positivt presentere dine svakheter i et jobbintervju

En av de grunnleggende spørsmål som du vil bli stilt under intervjuet handler om dine styrker og svakheter. Gi arbeidsgivere grunner til å ansette deg er enkelt nok, men overbevise dem om at dine svakheter er håndterbare kan litt vanskeligere. Her er hvordan du kan positivt spinne dine svake punkter under intervjuet.

Hvordan du positivt presentere dine svakheter i et jobbintervju. Sterke poeng.
Hvordan du positivt presentere dine svakheter i et jobbintervju. Sterke poeng.

  1. Sterke poeng. Begynne med å vise intervjuerne dine sterke sider først. Vanligvis bør du bruke alt fra ti til tretti minutter. Poenget er at du bør vise deg selv som en kompetent og som kan være en verdifull ressurs for selskapet. Sterke sider skal presenteres på en måte som vil gjøre dem virke som din viktigste kjennetegn, og når tiden kommer for å presentere dine svakheter, kan du prøve å gjøre dem ser ut som små tegn feil i forhold til din bedre egenskaper.
  2. Forbedring. Når du har vist dine potensielle arbeidsgivere dine svakheter, er neste trinn å peke ut hvordan du kan forbedre dine svakheter. Vise til arbeidsgivere at du vurdere deg selv og at du tar faktiske og konkrete tiltak for å korrigere dine feil og til å endre dine feil. Dine potensielle arbeidsgivere vet alt for godt at feil og svakheter er menneskelig og naturlig. Poenget er å vise dem at du gjør hva du kan for å forbedre. Bortsett fra å fortelle dem at du prøver å forbedre, vise dem resultatene av hvordan du har overvunnet dine svakheter.
  3. Tillit. Som med alle intervju, vil tilliten spille en stor rolle i hvordan du presenterer dine svakheter positivt. Tillit kan vises gjennom måten du snakker og måten du presenterer deg selv. Unngå stamming og sørg for at du har nøye tenkt ut alt du sier, i stedet for blurting ut det første som kommer til hjernen. Smile under intervjuet og fokusere på holdningen din. Du bør holde ryggen rett til å se mer presentabel. Klærne bør også være nøye utvalgt for å gjøre deg se kraftig og kompetent.
  4. Praksis. Før selve jobbintervjuet, sitte foran speilet og øve alle de tingene som du vil si. Basert fra tidligere intervjuer, liste ned de vanligste intervjuspørsmål at du støter og forberede et svar på hver enkelt av dem. De fleste intervjuere vil stille de samme generelle spørsmål, som betyr at du har nok tid til å forberede seg på forhånd. Lag notatkort når det er mulig å hjelpe deg å huske dine svar. I praksis, sørg for at du holder svarene avgjørende. Du ønsker ikke å se tvetydig under intervjuet.
  5. Effektivisering. Endelig, effektivisere dine svar som du presenterer dine svakheter. Ikke gå tur og gå off topic, og bare vise svakheter som er relevant for jobben intervjuet. Du trenger ikke å fortelle panelet om svakheter i ditt personlige liv, fordi disse ikke vil påvirke arbeidet i alle fall, med mindre du er den typen person som ikke kan skille personlige liv fra jobb, i hvilket tilfelle dette bør legges til listen over svakheter.

Med dette i tankene, kan du fortelle din jobb intervjuere om dine svakheter og ser kvalifisert for jobben.