O2c

Hvordan du oppretter en union på jobb

En union er en organisasjon for arbeidstakere i et selskap

En union er en organisasjon for arbeidstakere i et selskap, som arbeider for å beskytte interessene til de ansatte og gir beskyttelse mot enhver form for diskriminering og urettferdig praksis og behandling. Den statlige arbeidsstyrken Relations (NLRB) er den viktigste regjeringen arm som forenkler unionization av en arbeidsplass. Forming en fagforening er en grundig prosess, så her er en steg-for-steg guide som kan hjelpe deg.

  • Finn ut om din bransje eller linje av arbeid er en potensiell kandidat for unionization. Det er visse linjer av arbeidet eller omsetter at NLRB gjenkjenner for unionization, og det er andre som ikke omfattes av ovennevnte byrået. Derfor, før du legger ut og danne en fagforening, først kontakte NLRB og se om handelen kan fagorganisert.
  • Sørg for at dine medarbeidere er enige på ideen om å danne en fagforening. Showet interesse blant dine medarbeidere til å danne en fagforening på arbeidsplassen din er svært viktig. Derfor snakker med alle deler av de ansatte og finne ut om å danne en fagforening er behagelig for dem. Minst 30% av de ansatte må signere fullmakten kort, ellers kjent som en kort, for å betegne denne interessen. Disse kortene skal deretter sendes til NLRB for vurdering og gjennomgang. Den NLRB må validere at navnene i tillatelsen kortene er faktisk ansatte i selskapet.
  • Kampanje for unionen. Innse at ledelsen vil på noen måte hindre de ansatte å bli enige om å danne en fagforening. Din oppgave her nå er å aktivt kampanje og fremme unionen. I detalj, orienterer de ansatte om fordelene ved å ha en fagforening, utdanne dem om deres juridiske rettigheter til å ta en, og bevise for dem at foreningen vil arbeide for deres interesser.
  • Gjør deg klar for valget. Etter vurdering og gjennomgang, vil NLRB planlegge et valg på din arbeidsplass for å finne ut hvor stor prosentandel av de ansatte som er i favør av unionization. Dette valget har som mål å få minst 50% av stemmene. NLRB vil lette valget og telle stemmene rett etter stengetid meningsmålingene.
  • Få en NLRB sertifisering. Hvis oppmøtet av stemmene går med på å danne en fagforening, vil NLRB sikre deg en sertifisering, noe som gjør tillitsvalgt. På denne tiden, bør tillitsvalgte, som skal ha blitt valgt etter ferdigstillelse av unionization prosessen, ta sine posisjoner som representanter for de ansatte.
  • Gjør en avtale med arbeidsgiverne. Når unionen er erklært offisielt, er arbeidsgivere pålagt å bli enige om en kontrakt med din forening, som skal uttrykke arbeidsgivernes anerkjennelse av unionen og detalj alle sider ved arbeidsforholdet ditt. Kontrakten erklærer også at forbundets synspunkter og innspill bør søkes når en stor avgjørelse, som kan påvirke de ansatte i en eller annen måte, er å bli gjort.


Hvordan du oppretter en union på jobb. Finn ut om din bransje eller linje av arbeid er en potensiell kandidat for unionization.
Hvordan du oppretter en union på jobb. Finn ut om din bransje eller linje av arbeid er en potensiell kandidat for unionization.

I tilfelle prosessen blir litt komplisert, involverer kritiske spørsmål som de ansatte og arbeidsgivere ikke kan enes om, vurdere å få hjelp av en arbeidskraft advokat. Du kan også kontakte arbeidskraft beskyttelse organisasjoner.