O2c

Hvordan du kan unngå at dårlig intervju

Hva skjer i en dårlig intervju? Du stamme

Hva skjer i en dårlig intervju? Du stamme, trenger du ikke vet hva du snakker om, og du snakker for mye. Ingen ønsker å oppleve en dårlig intervju. Ikke bare vil det ødelegge sjansen for at du blir en del av det selskapet, men det kan også være traumatiserende. Er det noen som vil ta det negativt, mens noen mennesker vil behandle det som en erfaring, og dermed hindre at det skjer igjen.

Først tidtakere må ha hørt om dårlige intervjuer fra andre personlige erfaring og kan påvirke sine egne prestasjoner. For å unngå at dårlig intervju, her er noen tips for å huske på:

Hvordan du kan unngå at dårlig intervju. Vet selskapets bakgrunn.
Hvordan du kan unngå at dårlig intervju. Vet selskapets bakgrunn.

  • Vet selskapets bakgrunn. Være kjent med selskapets liten historie, folk som etablerte det, og folk som nå kjører den. Intervjueren vil bli imponert om du er i stand til å snakke med ham opplysninger om slik. Det er et pluss poeng fordi det betyr at du er ressurssterk og at du er interessert i å være en del av deres selskap. Dessuten vet deres målgruppe spesielt produkter eller tjenester som de tilbyr. Denne kunnskapen er svært nyttig, slik at du kan svare på intervjueren skikkelig når han spør deg hvordan selskapet kan dra nytte av å ansette deg.
  • Gjør testspørsmål. Å ha en opplevelse på intervjuer er en stor hjelp hvis du ønsker å lage en liste med spørsmål intervjueren er mest sannsynlig å spørre deg. Hvis du er en førstegangs, spør de som allerede hadde erfaring om spørsmål som ofte stilles under et intervju. Denne listen vil hjelpe deg med å forberede svar så vil du være forberedt på denne dagen.
  • Ikke bli nervøs. Ja, det er lettere sagt enn gjort. Men hvis du er forberedt, liksom nervøsitet er kan reduseres. Å være nervøs kan gjøre deg stamme. Svar på spørsmål så klart som du kan. Hold dine svar konsis og grei. Hvis du ikke forstår spørsmålet godt, gjerne be ham om å gjenta spørsmålet eller bare omformulere den for bedre forståelse.
  • Pause før du svarer. En kort pause er en måte å samle tankene dine for å skape det beste svaret mulig. Det du sier kan enten gjøre deg eller knekke deg.
  • Forbered en kort liste over dine prestasjoner eller prosjekter. Det er en av de vanligste spørsmålene som stilles av en intervjuer. Hvis du er en nylig grad, kan du liste ned de prosjektene du har gjort på skolen som er relatert til den stillingen du søker på. Imidlertid kan du liste ned de oppgavene du har oppnådd i selskapet du tidligere jobbet for.
  • Forbered spørsmål som du ønsker å spørre intervjueren. Et intervju er en toveis gate. Du kan spørre ting om selskapet, om andre søkere, og hvis du har sjansen til å være en del av selskapet. Vær oppmerksom på hans kommentarer, enten godt eller dårlig, og ta dem på en positiv måte.

På slutten av intervjuet

På slutten av intervjuet, ikke glem å takke intervjueren for sin tid. Hvis intervjuet ikke gikk så bra som du forventet at det skulle være, ikke bli motløs. Det er alltid en neste gang å gjøre det bedre.