O2c

Hvordan du kan snakke med en tysk aksent


Når du lærer et nytt språk, er syntaks én ting. Men på toppen av det, har du til å mestre aksent også. En tysk aksent har en identifiserbar lyd til den. Det er ingen tvil brå dialekt og unik tilnærming til konsonanter. Hvis du trenger å lære å snakke med en tysk aksent, er det noen enkle regler som du kan bruke. Med litt trening, vil du lære å snakke med en tysk aksent på et blunk.

Trinn 1

Mister brevet W. tyske folk ikke bruker denne lyden. De har erstattet den med en V-lyd. Prøv denne setningen: "Vi kommer til å bli våt". Det skal høres ut som, "Ve kommer til å få veterinæren". Gjør en innsats for å virkelig uttale V lyden også. Det vil gjøre aksent høres veldig autentisk.

Trinn 2

Hvordan du kan snakke med en tysk aksent. Slå bokstaven V til en f-lyd.
Hvordan du kan snakke med en tysk aksent. Slå bokstaven V til en f-lyd.

Slå bokstaven V til en F-lyd. Siden V lyden har blitt tildelt til W, kan du ikke bare fortsette å si V lyd for bokstaven V også. I stedet må du erstatte alle V-er med en F-lyd. Prøv denne setningen: "Vi hadde noen veldig fine grønnsaker til middag". Det bør høres ut, "Ve hadde noen fery fine fegetables for supper". (Legg merke til hvordan vi praktiserer W og V her .... fery bra).

Trinn 3

Erstatte lyden av TH med en D. morsmål tysk høyttalere har en hard tid å få sin tunge rundt "th" lyd, slik at de unngår det. I stedet vil de erstatte den med en D-lyd. Prøv dette: "De liker ikke grønnsaker". Det skal høres ut som, "Dey liker ikke de fegetables." Er du begynner å se hvordan lyd erstatninger fungerer?

Trinn 4

Erstatt D med en T lyd. Here we go again. Siden vi allerede har tildelt D-lyd, må vi gi bokstaven D en ny lyd når man lærer å snakke med en tysk aksent. Så i stedet for å uttale en D, erstatte den med en T lyd. Prøv dette: "Hunder er gode kjæledyr." Det skal høres ut som "Togs er goot kjæledyr." Da får du det!

Trinn 5

Erstatte lyden av TH med en d. Erstatt D med en T lyd.
Erstatte lyden av TH med en d. Erstatt D med en T lyd.

Bruk din hals. Dette er den mindre tiltalende aspektet av å lære å snakke med en tysk aksent. Du kommer til å trenge å øve snakker fra baksiden av halsen, nesten som hvert ord avsluttes med en slim lyd. Prøv å si "ich" og "ach" samtidig som lydene rulle rundt i halsen for en liten bit. Det er ikke lett i begynnelsen, men bare tenk på det som å tømme hals og snakke samtidig.

Trinn 6

Øv snakker konsist og alvor. Når du hører noen snakke med en tysk aksent, det har ikke den mest romantiske lyden til det. I stedet er en tysk aksent vanligvis mer konsis og nesten stoisk. Du ønsker ikke å høres streng eller støtende, men hvert ord bør ende med en liten abruption. Når du kan henge en hel haug med ord sammen, vil du innse hvor alvorlig tyske folk lyd når de snakker.


Du kan føle deg litt dum i starten, men lære å snakke med en tysk aksent krever ikke mye praksis. Hvis du kan erstatte lydene av bokstavene ovenfor, har du det grunnleggende om en sterk tysk aksent.