O2c

Hvordan du kan hjelpe et barn å tilpasse seg en Montessori klasserom

Det finnes mange typer skoler med ulike filosofier for undervisning og læring: tradisjonelle, progressive, prosjektbasert, og Montessori, blant andre. Montessori klasserom er fokusert på sensoriske og erfaringskunnskap - det vil si studentene lærer gjennom sansene og ved faktisk opplever leksjoner. Hvis barnet ditt kommer til å delta på en Montessori klasserom, her er noen av måtene du kan hjelpe ham justere:

  1. Lær mer om klasserommet og skolen filosofien som du kan. Du bør spørre om spesifikke læreplanen, undervisning metoder, verdier, mål og metoder for vurdering som de gjennomfører. Du bør også finne ut om deres akademiske kalenderen og de ulike hendelser som de feirer. Når du har denne informasjonen, kan du diskutere med barnet ditt de viktige tingene han bør vite, du kan selv sette deg ned og lage en skoleåret kalender med ham. Nøkkelen her er dette: jo mer barnet vet hva du kan forvente fra sitt nye skolen, vil jo lettere hans justering bli.
  2. La barnet gå til klasserommet før undervisningen starter. Han kunne også reise rundt hele skolen og møte noen personell, slik at når han begynner klassen der, ville ikke skolen være at fremmed for ham.
  3. Vet hva du kan forvente. Montessori skoler er ivrig på å implementere utviklingshemmede-aktuelle praksis, det vil si de tar hensyn til de generelle egenskapene til en bestemt aldersgruppe når du planlegger for lærdom som vil bli undervist. Hvis barnet ditt er i tidlig til småskolen, forventer at klasserommet være strukturert på denne måten: Det vil være mange forskjellige læring hjørner med små aktiviteter som elevene kan takle. Noen eksempler på slike aktiviteter er hjernetrim, og manipulerende spill. Du bør orientere barnet om disse funksjonene, da disse kan være svært forskjellig fra den tradisjonelle innstillingen som han er vant til.
  4. Oppmuntre barnet til å utforske sine omgivelser. Dersom barnet ditt har blitt utdannet så langt i et tradisjonelt klasserom hvor barna er forventet å sitte ned på sine stoler hele tiden, ville han må justere sin tenkemåte som Montessori klasserom vil typisk ha sine elever går rundt i klasserommet, engasjert i sitt eget aktiviteter. Oppmuntre barnet til å ha initiativet til å utforske de forskjellige aktivitetene i sin Montessori klasserom slik at han kunne dra nytte av læringsopplevelser som de tilbyr.
  5. Trene barnet til å fullføre sine oppgaver. Selv Montessori skoler er gode på å oppmuntre til utvikling av barn i sitt eget tempo og gjennom sine egne individuelle interesser, er en mulig ulempe at barna ikke kan trenes til å fullføre oppgaver som de velger, i spenning deres for å se på de andre aktiviteter tilgjengelig . Du kan kompensere for denne tendensen ved å trene barnet til å fullføre sine oppgaver før du går videre til neste. Du kan gjøre dette hjemme ved å tildele ham husarbeid og tilsyn ham til han er ferdig.
  6. Trene barnet til å følge instruksjoner. Enda en vanlig funksjon blant Montessori skolene er at de er veldig ivrige på å ha sine studenter følger instruksjonene: det vil si det er "riktig" trinn for å fullføre hver aktivitet. Hvis du tror på dette prinsippet, så du kan hjelpe barnet ditt å tilpasse seg klasserommet sitt ved å trene ham til å helt forstå og følg instruksjonene før han fortsetter med en bestemt oppgave. Selvfølgelig kan du også la ham vite at det er tider da vi kan tenke på oppfinnsomme måter å gjøre oppgaver, for ikke å hemme hans oppfinnsomhet.

Det du har det

Hvordan du kan hjelpe et barn å tilpasse seg en montessori klasserom. Lær mer om klasserommet og skolen filosofien som du kan.
Hvordan du kan hjelpe et barn å tilpasse seg en montessori klasserom. Lær mer om klasserommet og skolen filosofien som du kan.

Det du har det! Dette er bare noen av trinnene for å hjelpe barnet ditt å tilpasse seg en Montessori klasserom. Husk at du som forelder bør vite de forskjellige funksjonene og modi for læring tilbudt i klasserommet, og når du vet hva du kan forvente, vil du være i stand til å orientere barnet også.