O2c

Hvordan du kan forbedre ditt barns leseferdighet

Gjenkjenne og uttale ord er viktige i lesing, men uten å forstå hva som blir lest, blir leseren ikke nå målet. Det er mange strategier foreldre kan bruke til å hjelpe sine barn med ordgjenkjenning. Hjelpe et barn forstå hva som blir lest er mer komplisert og tar mer praksis.

Trinn 1

Gjøre lesing til en positiv opplevelse for barnet ditt. Spedbarn, småbarn og skolebarn kan dra nytte av å bli lest for og leser til voksne. Før et barn når barnehagen, bør han eller hun allerede har hørt hundrevis av historier, dikt og bøker lest for dem. Bruke bøker eller blader som har fargerike bilder i dem fungerer. Selv om det er ingen historie å lese, snakke om bilde og punktet som du snakker eller fortelle en historie.

Trinn 2

Hvordan du kan forbedre ditt barns leseferdighet. Gjøre lesing til en positiv opplevelse for barnet ditt.
Hvordan du kan forbedre ditt barns leseferdighet. Gjøre lesing til en positiv opplevelse for barnet ditt.

Hjem bibliotek: du trenger ikke å bruke masse penger å kjøpe bøker. Verftet salg, dollar rabatt butikker og biblioteker er tilgjengelige. Ikke bare avhengig av bøker. Barn ble eksponert for en rekke materialer, som for eksempel bøker, tidsskrifter, aviser, restaurant menyer, frokostblanding boksen etiketter, telefon bøker, kataloger, og mye mer. Selvfølgelig er det viktig at disse kildene være alderstilpasset. Barn må høre ord og ideer til uttrykk. Ikke bekymre deg om å lese den samme boken om og om igjen, dette er ikke en dårlig ting. Barn kan være i stand til å fortelle deg om bildene før å kunne lese den, men det er flott - de er å forstå!

Trinn 3

Barn må innse at alle de linjene som går langs med bilder i bøkene er noe. Mens du leser, peker på ordene. Vis en "hund" på siden, peker på den og deretter ordet. Det kan virke meningsløs med en pjokk, men deres lille hjerne er absorberende som en svamp. Kunnskapen bygger, de merkelige merkene på siden bli meningsfylt. De er ord ... de forteller om bildene ... de forteller historier!

Trinn 4

Som verbale ferdigheter utvikler, barn er ivrige etter å fortelle deg om bildet eller historie. Som jeg nevnte tidligere, er dette en del av å forstå hva de "lese" og det er forståelse. De kan fortelle deg om hver side i en bok, og aldri bruke et ord som er på siden, og det er greit, også. Men ditt hjerte svever når de når et nivå når de peker til ord og kjenner dem. Hvis hunden er i bildet, og ordet hund er påpekt av barnet - wow, gjøres tilkoblingen. Ord fortelle historier, og hvis vi vet ord, kan vi lese!

Trinn 5

Forståelsen er en ferdighet som må oppnås for at du leser til å bety noe. Jeg har lært lesere som aldri tapte et ord, men når utspurt om materialet lese, visste de ikke. Det motsatte er tilfelle, også. Sliter leserne kan forstå på et fantastisk nivå når du leser til, men har dårlig ordgjenkjenning.

Alltid snakke med barnet ditt om hva som blir lest - stille spørsmål. Engang spørre hva de tror vil skje neste, skjedde det før en annen handling fant sted. Få dem til å tenke, ikke bare lese.

Trinn 6

Hjem bibliotek: du trenger ikke å bruke masse penger å kjøpe bøker. Barn må innse at alle de linjene som går langs med bilder i bøkene er noe.
Hjem bibliotek: du trenger ikke å bruke masse penger å kjøpe bøker. Barn må innse at alle de linjene som går langs med bilder i bøkene er noe.

Ordgjenkjenning: det er mange teorier om synet ord og phonics. Personlig lærer jeg mot phonics og fonemisk bevissthet. Det er så mange blander, on-sett, ord biter, begynner og slutter lyder ... ikke bekymre deg, hvis jeg ikke hadde lært, ville jeg ikke vite alle disse ordene.

Å vite lange og korte vokallyder og lydene av bokstavene i alfabetet er fonetiske ferdigheter til å begynne med. Ja, og noen r-kontrollerte vokal ord bare å bli minnet.

Ikke stress. Google! Prøv å skrive i lesing, leseforståelse, fonetikk, fonemisk bevissthet, elektroniske bøker ... det er ressurser som kan hjelpe. Den elektroniske bøker vil lese historien og sidene slå - de er så gøy.

Trinn 7

Viktigst, gjør literacy en del av husstanden. Hvis du tenker på det, er literacy ikke bare lese en bok. En candybar papir, et gateskilt, og et leksikon er alle deler av leseferdighet. Gjøre barn oppmerksom på verden av ord som omgir dem.

Trinn 8

Få tid til å lese eller med barnet ditt hver dag. Har barnet på fanget eller ved siden av deg. Det er svært viktig at vi leser for barn som begynner i ung alder.

Trinn 9

Være et godt eksempel: la barna se dere som leser på egen hånd. De trenger å være klar over at lesing er ikke bare en "skole ting", men at det er en del av livet ... selv mammas og pappas.

Trinn 10

Touch of skriving: Jeg kunne ikke gjøre rettferdighet til å skrive tips, så jeg ikke prøver. Bare vet at å sette hva en tenker på papir er vanskelig. Barn har en tendens til å skrive som de snakker. Undervise barna gode verbale ferdigheter, ved hjelp av fullstendige setninger, verb spent, riktig bruk av "jeg" og "meg". Det er en alder hensiktsmessig ting. Ikke fortell dem som er galt, men i stedet gjentar hva de sa bruker de riktige verbale ferdigheter. Hvis de sier det godt, ser det ut til å hjelpe dem skrive sine tanker enklere. Husk, barn tror jeg vet mamma og pappa alt.


Jeg er sikker på at du er klar over det er ganske mye å si om leseferdighet, og jeg har egentlig bare begynt. Vet hva som skjer på skolen. Alltid sjekke og se om barnet ditt har en leser oppdrag for hjem. Spør barnet ditt lærer om lesing styrker og svakheter, og fokusere på begge. Den største gaven foreldre kan gi et barn er en styrking av det skrevne ord. Lese for dem og hjelpe dem til å forstå viktigheten av leseferdighet.