O2c

Hvordan de skal overleve leve med en romkamerat

Enten du er i et college dorm

Enten du er i et college dorm, eller lever i byen i din egen leilighet, kan det hende du trenger å lære å leve med en romkamerat. Det er praktisk, bringer ned leie, slår kjedsomhet og ensomhet, og kan være direkte morsomt. Her er hvordan du skal overleve leve med en romkamerat.

  1. Velg ditt romkamerat nøye. Hvis du har muligheten til å velge, finne noen du tror du kan leve med. Med mindre din samboer er tildelt til deg for eksempel i et dorm, ta deg tid til å gjennomgå den andre personen. Du vil leve nært med denne personen. Se hvor komfortabel du er. Du må ha minst noen ting til felles.
  2. Definer din plass. Når romkameraten din flytter den, være klar over hva som er ditt eneste og hva som er ok for felles bruk. Hvis det er en hall skapet, forlate halvparten av plassen for romslig din. Selv kjøleskap plass må defineres, spesielt hvis du har spesielle matvarer du ikke er villig til å dele.
  3. Utarbeide en tidsplan. Hvis du har ett bad, må du være klar over når du kan bruke det, spesielt for å unngå morgenrushet. Diskutere hvordan du vil dele husarbeid, for eksempel som tar papirkurven ut på slutten av dagen (dager kan deles like og ulike dager for å være rettferdig). Hvis du har dato natt, trene noe system når du kan ha privatliv.
  4. Være klart om arbeidsdeling og utgifter. Du vil sannsynligvis nødt til å splitte energi og vann regningen i to og selvfølgelig leien, men være klart hvem som betaler for fasttelefon, kabel-TV og andre ting du finner dere deler. Hvis leien er i ditt navn, og du er fremleie, får innlegg datert sjekker fra romkamerat for å unngå å måtte be om sin del hver måned. Hvis din samboer bails på leie, er det ditt navn på leieavtalen.
  5. Være hensynsfull. Det er bedre å gjøre mer enn din andel enn å mooch av din romkamerat. Rengjør fellesområder når det er mulig, uten å bli spurt. Holde støy om natten, spesielt når du vet at romkameraten hviler. Tillate for personvern, så hvis han dør er lukket eller låst, ikke banke.
  6. Forstå at bare fordi du er romkamerater, betyr ikke at du må bruke all din tid sammen. Du har to separate liv som tilfeldigvis bor under samme tak. Du kan tilby å gå på kino med romkameraten din, men ikke forvent å tilbringe alle netter sammen eller at du vil holde deg sene kvelder drikker og henger ut.
  7. Vær forsiktig om dating din romkamerat venner. Romkameraten din kan virke som en enkel måte å bygge nettverk for datoer, men det er ikke alltid en god idé. Motstå trangen til å spørre romkamerat venner ut. Hvis det ikke fungerer, vil du ikke være i stand til enkelt å slutte å se dem siden du fortsatt har en link. Din romkamerat lojalitet kan bli delt hvis du og vennen ende opp dårlig. Det er det samme som ikke dating dine naboer: du vil ikke være i stand til å bli kvitt dem når forholdet er over siden dere alle fortsatt bor i samme bygning.

Hvordan de skal overleve leve med en romkamerat. Velg ditt romkamerat nøye.
Hvordan de skal overleve leve med en romkamerat. Velg ditt romkamerat nøye.

Å leve med en romkamerat kan faktisk være morsomt. Akkurat som i enhver sammenheng, holde kommunikasjonslinjene åpne og være hensynsfull.