O2c

Hvordan bruke jobbintervju etikette

Vellykket jobbintervjuer er ofte like mye om personlighetene av deltakerne som de er om kvalifikasjonene til søkeren. Begge folk prøver å selge noe. Den potensielle arbeidstakeren er sikkert prøver å bevise at han er den beste kandidaten til stillingen, mens selskapets representant er ikke bare å se om søkeren skal passe inn, men håper også å presentere en veldig bra arbeidsplass. Riktig etikette, for begge parter, vil hjelpe dem å oppnå sine mål. Her er noen retningslinjer når det kommer til jobbintervju etikette.

For intervjueren:

 1. Før søkeren kommer, ta en liten stund å bli kjent med CV henne. Hun fortjener å bli behandlet med respekt, og vite litt om bakgrunnen hennes vil vise at du gir henne søknad sant betraktning.

Være tilgjengelig til avtalt tid

Hvordan bruke jobbintervju etikette. Før søkeren kommer, ta en liten stund å bli kjent med CV henne.
Hvordan bruke jobbintervju etikette. Før søkeren kommer, ta en liten stund å bli kjent med CV henne.

 • Være tilgjengelig til avtalt tid. Dette sender melding om at du ser at søkers tid er like verdifull som din.

 • Hils den potensielle arbeidstakeren varmt og gjøre en innsats for å sette ham rolig. Introduser deg selv, invitere søkeren til å ta plass, og tilbyr en forfriskning, hvis tilgjengelig. Opprettholde et behagelig utseende til alle tider. Ikke bare er det høflig å redusere sin angst, men ved å gjøre ham komfortabel, vil du etablere en vennlig rapport, oppmuntre ham til å være åpen og ærlig med deg.

 • Ikke spør ulovlige spørsmål eller prøve å sette kandidaten på stedet. Dette gjør både deg og din bedrift, se uprofesjonelt. Oppmuntre en atmosfære av tillit. Også gjerne å presentere din bedrift på sitt beste lys, men vær ærlig. Kandidaten fortjener å vite om hennes opptjening og promotering potensial.
 • Takk søkeren. Når intervjuet nærmer seg slutten, må du huske å takke søkeren for sin tid og se ham ut. La ham vite når du forventer å gjøre vedtak.
 • Følge opp. Dersom en søker er godt kvalifisert nok til å rettferdiggjøre et intervju, hun er verdig en oppfølging samtale når en beslutning er tatt, selv om hun ikke ble valgt til stillingen.
 • For søkeren:

  1. Forberede seg på forhånd. Å være godt preparert og velge ren, profesjonell klær sender melding om at du har respekt for selskapet, så vel som for deg selv. I tillegg planlegger å ha noen ekstra kopier av CV og referanser med deg. Av og til blir en CV tapt i haugen, ved å forutse denne muligheten, er du viser bekymring for din potensielle arbeidsgiver.

  Kommer litt tidlig

 • Kommer litt tidlig. Intervjuerens tid er verdifull, viser at du respekterer at ved ankommer tidlig nok til å bli avgjort og forberedt et par minutter før timen din.

 • Pass på å utvide hånden og introduser deg selv når du møter. Ikke glem å smile!
 • Vær vennlig og åpen med intervjueren. Ikke gjør det vanskelig for henne ved å tilby svært lite til samtalen. Spør relevante spørsmål som viser en genuin interesse for stillingen og tilbyr ærlig, komplett svar på sine spørsmål.
 • Takk intervjueren. Når intervjuet er ferdig, må du huske å takke intervjueren for sin tid. Nevne at du likte å møte ham, og at du håper å jobbe sammen snart.
 • Følg opp med en telefonsamtale eller e-post (eller begge) i løpet av få dager etter intervjuet. Raskt markere hva du likte om selskapet og forsterke ideen om at du ville være en god kandidat til stillingen, og sørg for å igjen takke intervjueren tar deg tid til å møte med deg.
 • Være tilgjengelig til avtalt tid. Være tilgjengelig til avtalt tid.
  Være tilgjengelig til avtalt tid. Være tilgjengelig til avtalt tid.