O2c

Hvordan bli en smokejumper

Hvordan bli med i eliten gruppen av menn og kvinner kjent som smokejumpers

Smokejumpers er en gruppe ekstreme brannmenn som ofte falt med fly og fallskjerm inn hotspots for å hindre større skogbranner sprer seg. Det er en veldig farlig og ekstrem jobb, og det er ikke for alle. Det er svært spesifikke krav til kandidater for smokejumper skolen.

Hvordan bli en smokejumper. Hvordan bli med i eliten gruppen av menn og kvinner kjent som smokejumpers.
Hvordan bli en smokejumper. Hvordan bli med i eliten gruppen av menn og kvinner kjent som smokejumpers.

Har du det som trengs for å bli en smokejumper? Hvis du er eventyrlysten, uredd, i god fysisk form og har slukningsarbeid erfaring, kan du vurdere denne ekstreme karriere. Her er hvordan du kommer i gang.

Trinn 1

Først finne ut om du er kuttet ut til å være en smokejumper. Det er en farlig jobb og en som kan være vanskelig for gifte mennesker, med mindre du er både å bli med. Skogbranner ikke skje på noen fastsatt plan, og du kan bli kalt opp og sendt til hvor som helst i Europa på et øyeblikks varsel.

De fleste Smokejumper jobbene er midlertidige. De siste gjennom ilden sesongen som er omtrent fra juni til september og blir deretter avsluttet. Du må sørge for selv ut av din lønn når innleide. Det kan ta fem uker eller mer for å få den første sjekken, så du må ha nok penger til å overleve.

Trinn 1. Trinn 2.
Trinn 1. Trinn 2.

Første året smokejumpers er ansatt ved en GS-5 nivå, med en midlertidig avtale som varer ikke mer enn 180 dager. Forutsatt tilfredsstillende ytelse, er andre året jumpers ansatt på karakteren GS-6.

Kandidatene må ha godt syn. Korrigert visjon om 20/20 eller bedre, med kontaktlinser eller briller er tillatt. Smokejumper kandidater må kunne passere Eldridge-Grønn fargeblindhet test. Kandidatene må være i stand til å høre normal stemme på 20 fot og en hviske på 15 fot.

I tillegg må søkere være minimum 5 meter høy og maksimalt 6 meter, 5 inches høy og veie minst 120 pounds, men ikke mer enn 200 dollar. Aldersgrensen er 18 år. Mens ingen grense er satt av de fleste byråer på den øvre enden, må man være i utmerket fysisk tilstand.

Trinn 2

Smokejumper akademier krever erfaring i skogbruk eller jordbruk. Søkere bør ha minst ett semester år for skogbruket eller et beslektet felt. Arbeidserfaring kan erstatte utdanning.

Hvis du har gården erfaring, logging, etc, kan du legge denne til din CV. I tillegg bør du ha grunnleggende slukningsarbeid erfaring. Frivillig arbeid med en lokal frivillig brannvesen er en god måte å skaffe seg erfaring som trengs for å bli en smokejumper.

Også Smokejumper akademier ønsker søkere med litt erfaring mot brann i fjellområdene. Det kan være lurt å jobbe frivillig med en brannvesenet i et fjellområde tilstand for et år eller så før vurderer å søke til smokejumper akademiet.

Trinn 3

Hvis du føler at du er kvalifisert for midlertidig arbeid som smokejumper kontakte Missoula Smokejumper Base og fylle ut en søknad. Det er best å gjøre dette lenge før våren og sommeren brann sesongen. Se Missoula smokejumpers for mer informasjon.


Tydeligvis jobben med smokejumper er ikke for alle. Hvis du ønsker å bidra til å bekjempe farlige skogbranner, muligens redde liv og verdifull eiendom, og teste dine indre grenser, kan det være jobben for deg.