O2c

Hvordan bli en publicist

En publicist arbeider med en klient for å få ham eller henne eksponering i media. De er i konstant kontakt med media for å få journalister til å skrive om sine kunder, siden noen medier eksponering øker populariteten og berømmelsen en person mottar. En publicist kan arbeide med skuespillere, profesjonell idrett spillere, musikere og forfattere. Klienter kan også være selskaper som Ford, Random House, eller til og med IBM. Det er en fartsfylt, krevende karriere. Men hvis du tror du er klar for utfordringen, bør du vurdere denne guiden om hvordan å bli en publisist.

Trinn 1

Hvordan bli en publicist. Start med en solid utdanning.
Hvordan bli en publicist. Start med en solid utdanning.

Start med en solid utdanning. Selv om det er noen spesiell sertifisering eller utdanning du trenger for å bli en publisist, du fortsatt ønsker å ha en god utdannelse. Det betyr at du trenger en høyskole utdanning, minst. Og siden publicists er ofte nødvendig å skrive pressemeldinger, bør du være ganske kompetent på å skrive. Ta masse skrivekurs på skolen, og også vurdere kurs i media, journalistikk, PR og markedsføring.

Trinn 2

Start med mindre jobber. Du kommer ikke til å lande noen store kunder når du bare starter ut som en publisist. Du trenger litt erfaring først. Tilby å være en publisist for et lokalt band eller en up-and-coming forfatter. Prøv deg på å skrive pressemeldinger for disse gruppene. Den vil inneholde lager plakater snakke med mediene, og ta initiativ når det gjelder å få ord ut der. Erfaring som publisist på mindre jobber vil gagne deg som du søker etter større, høyere betalende kunder. (Du vil sannsynligvis nødt til å tilby å gjøre din publicist arbeidet gratis i begynnelsen. Det er helt greit. Det er en del av prosessen med å bli en publisist.)

Trinn 3

Ta et internship. Hvis du kan, godtar en internship med et forlag så snart en blir tilgjengelig. Du kan fortsatt være på skolen. Lære å skrive en pressemelding. Bli kjent med lokale medier, inkludert journalister og journalister. En publicist internship er en fin måte å få erfaring og bedre sjansene dine for å få en fast jobb som publisist etter skolen, siden du har mer erfaring enn dine uteksaminert klassekamerater. (I mellomtiden, sørg for at du gjør ditt beste på din nåværende internship, fordi du vet aldri når en full-time karriere som publisist kan bli tilgjengelig på selskapets din internship er med.)

Trinn 4

Start med mindre jobber. Bli web-kunnskapsrike.
Start med mindre jobber. Bli web-kunnskapsrike.

Bli web-kunnskapsrike. Enhver god publicist vet at et nettsted er avgjørende for å lykkes i hans eller hennes klienter. Så du bør lære om å sette opp nettsteder som vil bidra til å fremme dine kunder. Ta noen kurs om hva som gjør nettsteder attraktive, hvilke endringer kan gjøres for dem å gjøre dem mer vellykket, og hvilke generelle ting må tas med på alle nettsteder. Å ha denne kunnskapen er en ferdighet som alle klienter ønsker at deres publicist å ha.

Trinn 5

Begynne å jobbe. Når du har fått noen relevant erfaring eller utdanning, kan du starte din karriere som publisist. Gjelder for publicist jobber ofte og prøve å ess intervjuet. Siden konkurransen vil bli hard, må du kanskje vurdere andre muligheter for å bli en publisist. Du kan alltid gjøre noen freelance publisitet arbeid til din karriere tar av. Noen erfaring er god erfaring når det gjelder å starte din karriere som publisist.