O2c

Hvordan bli en manusforfatter

Bli en manusforfatter er ikke all glitter og glamour

Bli en manusforfatter er ikke all glitter og glamour. Men det er veldig givende som en bedrift, og det er derfor mange en fantasifull tanke har begitt seg ut på reisen for å bli en av de få utvalgte som gir liv til meningsfull dialog om TV, filmer og mange andre former for media. Ønsker du å bli en manusforfatter? Du kan være opp til en ikke så lett oppgave, men det er virkelig mulig. Her er noen ting som kan hjelpe deg i gang i målet om å bli den neste applauderte manusforfatter.

Meld deg på en universitetsgrad eller en tekstskriving workshop

Hvordan bli en manusforfatter. Skrive og skrive konsekvent.
Hvordan bli en manusforfatter. Skrive og skrive konsekvent.

Meld deg på en universitetsgrad eller en tekstskriving verksted. Utdanning er virkelig nødvendig for å hjelpe deg med å lande en anstendig karriere i tekstskriving. Attester vil snakke for deg, kompensere for manglende erfaring og ta deg til mange steder. Du kan prøve den elektroniske internett tekstskriving workshop fra E-script hvis du vil ha en følelse av utdanning involvert online. Bedre ennå, kan du melde deg på anerkjente universiteter, slik at du virkelig får et godt grunnlag.

Skriv

Skrive og skrive konsekvent. Mange hevder at de ønsker å bli en manusforfatter, men bare noen få er i stand til å komme forbi ønsketenkning og faktisk gjøre det harde arbeidet som det innebærer. Selv om den opprinnelige manuskriptet du gjør kan virke som søppel eller verdiløs for deg, spiller det liten rolle. Bare komme i gang og gjøre det. Du kan ikke forbedre på håndverket ditt hvis du ikke har et håndverk, til å begynne med. Bekymring selv mindre med formatene og de andre hensyn når du skriver, og bare produsere sidene.

Gjør deg kjent med klassikere og bestselgere. Mest sannsynlig kan du få et bedre springbrett til suksess hvis du visste hva bestemt skript fungert bra i det siste. Du kan være i stand til å utlede inspirasjon og innflytelse i å skrive hvis du er godt bevandret med de virkelig gode scripts i verden.

Innlemme grafikk i å skrive. Fantasien er en ting, men å oversette elementene i fantasien din i levende form som publikum kan forstå er noe helt annet. Pass på at du er veldig visuelle med dine beskrivelser.

Bli en manusforfatter er ikke all glitter og glamour. Gjør deg kjent med klassikere og bestselgere.
Bli en manusforfatter er ikke all glitter og glamour. Gjør deg kjent med klassikere og bestselgere.

Være åpne for revisjoner. Den tekstskriving bransjen er ikke for smågutter. Du må sørge for at du er i stand til å håndtere kritikk godt, fordi du vil sikkert ha mye av dem før du får din første bestselgende skript for å bli hørt eller sett på lufta.

Bygg din portefølje. Dette betyr at du kanskje noen ganger må være åpen for å gjøre arbeidet gratis for å imponere toppsjefene. Bare lade de fleste ting å oppleve først og pengene vil komme senere når du har inntektsgivende etablert ditt omdømme.

Utvide ditt nettverk. Du må bli kjent med en masse folk i bransjen til å lykkes. Delta på arrangementer som fremste netter og andre galla netter for å hjelpe deg å gni albuene med folk som faktisk kan koble deg til bedre prosjekter.

Arbeider i underholdningsindustrien kan være stressende. Men hvis du elsker showbiz, og hvis du er en stor forfatter, så er det en god karriere å vurdere.