O2c

Hvordan bli en konsulent

Bli en konsulent kan tillate deg mye mer fleksibilitet

Bli en konsulent kan tillate deg mye mer fleksibilitet. Som konsulent er du forventet å være en ekspert på feltet ditt, og du vil bli tilkalt av mange forskjellige selskaper og organisasjoner. Mens lønn er ikke så stødig, mange opplever suksess som konsulenter. Hvis du vurderer en karriere som konsulent, her er trinnene du må ta:

  1. Bygg din kunnskap. Før han ble en konsulent, må du ha spesialisert kompetanse på feltet ditt. Firmaer som ønsker å leie en konsulent er på jakt etter noen som kan gi visse ferdigheter som de ikke finner andre steder i selskapet. Hvis du ikke har denne erfaringen ennå, prøv markedsføre deg selv som en vikar i stedet for en konsulent. Dette er strukturert på samme måte, med prosjektbaserte oppgaver heller enn heltidsarbeid.
  2. Vis frem din erfaring. For å få leid av klienter, sørg for at du har relevante sertifiseringer eller lisenser i feltet. Dette vil bidra til å bekrefte din kompetanse og gjøre deg mer troverdig. Du bør også lage en portefølje å vise tidligere arbeid.
  3. Planlegg din bedrift. Definer den tjenesten du har å tilby. Det kan være nyttig for deg å lage en liste over hvilke typer prosjekter du er villig og i stand til å ta på. Før han flyttet til konsulentselskap som viktigste inntektskilde, må du definere hva tiden din er verdt. Tenk reiseutgifter, kontorlokaler og andre kostnader forbundet med å arbeide på egen hånd. Fordi jobbe som konsulent ofte innebærer intens jobbing på korte prosjekter og deretter relativt rolige tider, sørg for at avgifter er nok til å dekke deg gjennom de roligere tider. Prøv å finne ut hva andre konsulenter gjør tilsvarende arbeid betalt for sin tid. Pass på å vurdere din erfaring i feltet når du setter dine priser. Bestem hvordan du vil være innbetalt etter time, dag eller et prosjekt på oppdrag, eller basert på resultatene. Pass på at du forstår de skattemessige konsekvensene av å jobbe som selvstendig kontaktor i stedet for en ansatt.
  4. Nettverk. De fleste overlegestillinger er oppnådd gjennom nettverk. Vær sikker på at folk i feltet ditt vet at du er tilgjengelig. Ta kontakt med folk du har jobbet med i det siste, samt industriledere. Kontroller at du har visittkort for hånden ut, bør muligheten oppstår. Du kan også være lurt å vurdere brosjyrer eller andre former for annonsering. Foredrag og seminarer kan være en annen måte å finne potensielle kunder, samt bevise din kompetanse på feltet.
  5. Bygg din virksomhet. Når du blir en konsulent, sørg for å holde legge til din portefølje. Også be om henvisninger fra hver klient, som kan raskt føre deg fra en jobb til en annen. Fornøyde kunder vil bidra til å spre ordet om arbeidet ditt.

Hvordan bli en konsulent. Vis frem din erfaring.
Hvordan bli en konsulent. Vis frem din erfaring.

Bli en konsulent kan være risikabelt på grunn av tapet av en jevn lønnsslipp. Imidlertid har det fungert for mange, slik at de fleksibilitet til å velge sin egen arbeidsdag og ta ferie på sin egen plan.