O2c

Hvordan begrense arbeidsplassen relasjoner

Relasjoner på arbeidsplassen

Relasjoner på arbeidsplassen, enten de er av en romantisk eller rent platonisk naturen, kan være vanskelig å navigere. Gjerne vi alle ønsker å være komfortabel i våre arbeidsmiljøer og forming vennskap på jobb er grunnleggende menneskelige natur. Men hva om vennskap slå giftige eller enda verre, bør en medarbeider overstep forsvarlig virksomhet grenser? Hvordan begrenser vi arbeidsplassen relasjoner? Her er noen punkter du bør vurdere.

Hvordan begrense arbeidsplassen relasjoner. Forbli profesjonell til alle tider.
Hvordan begrense arbeidsplassen relasjoner. Forbli profesjonell til alle tider.

  1. Forbli profesjonell til alle tider. Nummer én måte å unngå problemer med andre mennesker på jobb er å opprettholde en profesjonell decorum hver dag. Dette betyr ikke at du holder deg vekk fra dine medarbeidere, men heller at du gjør det klart av oppførselen din at du er først og fremst en profesjonell, og at du tar jobben din alvorlig. Vær vennlig, men ikke altfor personlig med dine medarbeidere. Vise folk at du er der for å oppnå jobben.
  2. Sette et eksempel. Folk som får trøbbel på jobben er som regel de som deltar i arbeidsplassen sladder og klage uendelige med kolleger. Har du etablert deg selv som en profesjonell, nå må du sette et eksempel for profesjonell oppførsel. Unngå å bli involvert i smålige diskusjoner og hvis du finner deg selv i den situasjonen, prøver å styre samtalen inn i en mer positiv retning. Du kan være vennlig med folk og selv engasjere seg i vennlige samtaler, men prøv å ikke bli fastlåst i andres problemer. Dette kan suge opp verdifull arbeidstid og holde deg fra å nå dine mål.
  3. Vokte personvernet. Over tid vil du bli nær visse mennesker med hvem du jobber. Det er ingen unngår det. Fra tid til annen, vil du bli invitert til lunsj, selskapet fungerer og enda en kveld etter jobb. Sosialt samvær med kolleger er en fin måte å fostre samarbeid og en viktig del av næringslivet. Men mens du sosialisere, må du også huske å holde en balanse mellom privat og arbeidet ditt liv.
  4. Vær forsiktig med hvem du stoler på. Sikkert det vil være folk i hvem du føler deg komfortabel betro dine problemer, men vær forsiktig med hvem du stoler på. Den mest uvitende kommentar kunne bli brukt mot deg på et eller annet tidspunkt. Det er nesten alltid folk på jobb som leter etter måter å komme videre, og ved å utsette en svakhet, kan du gi dem et forsprang.
  5. Sette klare grenser. Hvis et kontor forholdet synes å være å snu litt mer personlig enn du ønsker, er det viktig at du gjør dine grenser klart. Dette er ikke lett, og må gjøres med takt og omsorg. Pass på at det du oppfatter er, faktisk, korrigere. Hvis en medarbeider klart kommer til deg, sørg for at de vet på ingen usikre vilkår at dette ikke er akseptabel for deg. Hvis dette problemet fortsetter, kan du bli tvunget til å ta mer alvorlig handling. La aldri en uønsket flørt å fortsette ukontrollert. Du kan sette deg opp for mye mer alvorlige problemer.