O2c

Hvordan avgjøre mellom to høyskoler

Det kan bli veldig spennende når du lærer at du har blitt akseptert til et college av ditt valg, men det kan være et dilemma når du finner ut at de to høgskolene som du har vært vurderer har begge akseptert deg. Så nå må du gjøre et valg av hvilken som vil være den beste college å gå til. Ta en titt på noen tips nedenfor for å hjelpe deg å avgjøre mellom to høgskoler.

  • Vurdere kostnadene ved å gå til noen av høgskolen som godtatt deg. Du må få foreldrene dine mening fordi de skal betale for din høyskole utdanning, og dette har en stor innvirkning på familiens økonomi. Sjekk ut hvor mye er undervisning og diverse kostnader, fasiliteter at høgskolen vil gi de fritidsaktiviteter som du kan delta i og avstanden til skolen til ditt hjem. Vil du være i stand til å pendle eller trenger du å bo i en sovesal eller leilighet?
  • Sjekk hvilke college tilbyr programmene du er interessert i å ta. Du bør også sjekke størrelsen på studentmassen, instruktør-til-elev-forhold, om høgskolen er en coed en, og hvis det er aksepterende studenter fra ulike nasjonaliteter. Ditt valg vil avhenge av hvilken type kurs du ønsker å forfølge og hvilke college tilbyr det beste studieprogram for ditt interessefelt.
  • Rådfør deg med din skole rådgivere og søker deres råd. De har erfaring med å matche en student med en høyskole basert på resultatene i videregående skole. Du kan også søke råd hos dine lærere, mentorer og andre fagpersoner som vil være i stand til å gi deg verdifull informasjon om hvordan du velger en god høyskole.
  • Besøk høgskolene som har akseptert deg. Sjekk ut studiestedene, deres fasiliteter og studenten befolkningen. Snakk med elevene, og få førstehånds mening om hva det er som å studere i en bestemt høyskole. Siden du skal studere i denne college for de neste fire årene må du sørge for at du vil bli fornøyd i skolemiljøet og den har alle fasiliteter som vil gjøre studere så hyggelig og bidrar som mulig. Planlegge flere besøk til hver høyskole for å få følelse for stedet. Du bør være i stand til å føle at du passer rette i skolen, og at du kan forestille deg selv bor i denne college i minst fire år.
  • Sjekk plasseringen av høgskolen. Er det i nærheten av en svært aktivt fellesskap med mye underholdning og sosiale aktiviteter? Foretrekker du å bo i nærheten av byen eller vil du gå til en høyskole som ligger i et fredelig strøk? Planlegger du å lete etter deltidsarbeid mens du er i college? Selv om det kan være flere jobbmuligheter i urbane områder, bør du vurdere størrelsen på konkurransen om disse jobbene.


Hvordan avgjøre mellom to høyskoler. Vurdere kostnadene ved å gå til noen av høgskolen som godtatt deg.
Hvordan avgjøre mellom to høyskoler. Vurdere kostnadene ved å gå til noen av høgskolen som godtatt deg.

Du har vanligvis minst en måned å gjøre vedtak som college for å velge før du sender inn ditt svar. Gjøre de nødvendige bakgrunnen forskning og veie alle argumenter for og imot før du tar den endelige avgjørelsen. Ikke glem hvor nyttig administrasjonen har vært når du har besøkt dem og eventuelle følger gjennom meldinger de har sendt deg etter ditt besøk. Dette er noen faktorer som viser de vurdere velferd for sine studenter.