O2c

Hvordan å være en mystery shopper

Du har kanskje sett annonser for mystery shopper jobber-hvor personen får å spise på restauranter for gratis eller butikk og holde varene-og lurte på om det var en svindel. Det er faktisk faktiske selvstendig oppdragstaker jobber hvor en person vil få betalt for å posere som en vanlig kunde i bytte for å ha varer eller måltider refundert, pluss en liten penge betaling: Jobben kalles "mystery shopper". Det krever at du sende inn en rapport om spesifikke områder av kundeservice og sende disse rapportene på en riktig måte enten via faks eller elektronisk. De betaler selv (utover refusjon) er vanligvis nominell, men du kan planlegge flere mystery butikker per dag, uke eller måned, og slå den inn i en deltid, fleksibel jobb som passer din timeplan. Her er all informasjon du trenger å vite for å komme i gang og for å unngå svindel.

 1. Hvordan mystery shopping fungerer. Selskapene beholde kjede butikker og restauranter som klienter, og deretter ansette deg etter et bestemt sted og dato og klokkeslett (selv om dette er ofte fleksible innen en uke eller så) å observere kundeservice og skrive en liten rapport om dine observasjoner. Du må huske navn og tider, men du kan skrive det ned (diskret, selvfølgelig). Deretter kan du fylle ut en rapport, som vanligvis tar mindre enn en halv time, fakse eller sende den inn til selskapet, post i din kvittering og du får betalt, tilbakebetales eller begge deler.
 2. Realistisk vurdere din inntekt potensial som en mystery shopper. Mens mystery shopping kan dyrkes i nærheten av en meningsfull inntekt, er det egentlig mer en hobby eller deltid inntekt. Men du kan få litt lommepenger for å vurdere en butikk eller restaurant, pluss at du kan ofte ta barna med deg. Jobben er også svært fleksibelt, og det kan drastisk redusere mat og underholdning budsjett. Siden du er en uavhengig kontraktør og du trenger ikke å gjøre noen oppdrag du ikke liker, eller jobbe en dag som du ikke vil, er det en fin måte å tjene litt ekstra penger.
 3. Se om du oppfyller kravene. Du må være minst 18 år og ha tilgang til et kjøretøy eller noen pålitelig måte å komme til restauranten eller butikken tildelt deg. Det er nyttig hvis du er internett-savvy, slik at du kan sende inn din hovedrapport via e-post eller elektronisk skjema. Det hjelper også å ha tilgang til en faksmaskin eller en skanner til å sende inn kopier av kvitteringer. Skriveferdigheter er nyttig, være ryddig og organisert vil være et pluss. For selve jobben, trenger du en klokke med en second hand å tidsintervaller mellom tjenesteanmodninger (som å plassere en ordre) og tjeneste oppfyllelse (få maten).
 4. Vurdere hvor mange butikker er tilgjengelige i ditt geografiske område. Hvis du bor i byen, er det mange restaurantkjeder, banker, butikker, supermarkeder og lignende som må være mysterium handlet, så det blir nok av arbeid. Hvis du bor i et landlig område eller et område med noen kjede restauranter eller butikker, vil det være mindre arbeid tilgjengelig for deg med mindre du er villig til å reise. Reisekostnader er generelt ikke refundert (men er fortsatt fradragsberettiget), så ta dette i betraktning når de bestemmer hvor langt å reise for å utføre et mysterium butikk.
 5. Realistisk vurdere tidsplanen og hvordan ansvaret du er. Når du er tildelt et mysterium butikk, er du som regel lov til å plukke en tid innenfor en tidsramme på noen få dager, så det er en god jobb hvis du er pensjonert, i college, en bo-at-home mamma eller på annen måte i stand til å omgå andre forpliktelser. Men du kan ikke avbryte eller sende en venn til å gå i stedet, det er viktig at du gjør i butikken når planlagt. Hvis du ikke kan, må du melde fra til mystery shopping selskapet så snart som mulig. Hvis du vet at du ikke har gode organisatoriske og skriveferdigheter, og du har dårlig hukommelse, kan dette ikke være jobben for deg.
 6. Husk at mystery shopping er arbeid, selv om det er gøy. Hvis det er en butikk, er du som regel leid inn for å posere som en vanlig kunde, gjør en forespørsel om et produkt, og kanskje kjøpe noe og fylle ut en rapport om det innen en spesifisert tidsperiode. Hvis det er en restaurant, vil du merke flere detaljer om service og kvalitet på maten. Du trenger en rimelig god hukommelse eller en diskret måte å spille inn flere detaljer, for eksempel en server navn, den tiden du blir servert, og en liste over ting du er ansvarlig for å vurdere, for eksempel renhold av toalettene. Disse elementene er vanligvis alle enkle oppgaver, men det er flere detaljer og fakta å huske. Så mens du får å spise gratis, du utfører en tjeneste i bytte for at mat, så dette er ikke en gratis tur.
 7. Finn mystery shopping selskaper å jobbe for. Dette kan gjøres på flere måter:
  • Du kan gå på nettet og bruke en søkemotor og søke elektronisk individuelt til disse selskapene: "Mystery shopper", "secret shoppers" og "mystery shopping" er de beste søkeordene for denne type arbeid.
  • Du trenger ikke og skal ikke behøve å betale for å mystery butikk, men noen folk selger lister over mystery shopping selskaper de har lokalisert. Det tar tid å finne disse selskapene, så det er opp til deg om du ønsker å kjøpe en liste over mystery shopping selskaper. Noen er tilgjengelig for salg på nettet eller på eBay.
  • Besøk Volition og sjekk ut mystery shopper fora. Planleggere (enkeltpersoner på mystery shopping selskaper som er ansvarlige for å matche opp "butikker" med mystery shoppers) vil legge ut annonser for jobber de har tilgjengelig. Kontakte dem via e-post eller telefon direkte.
  • Til tider vil et selskap selv annonsere i avisen. Dette er sjeldne og er vanligvis en svindel, men til tider er legitim. Det er rikelig med selskaper tilgjengelig online hvis du ser etter dem, ikke melde seg på et selskap du ikke er sikker på. En annen form for svindel er selskaper som ber om en engangsavgift, og lover alle slags populære stedene å spise og shoppe. Ingen selskap har alle disse restauranter og butikker som klienter, eller en hel kjøpesenter som en klient. Det er usannsynlig for ett selskap for å holde deg å jobbe heltid eller deltid bare for dem, og du bør aldri betale for å jobbe som en mystery shopper. Hvis et selskap ønsker du å betale, kan du gå videre til en annen mer pålitelig selskap. Hvis du lurer på om et selskap er legitim, spørre på volition.com fora eller undersøke selskapet på Better Business Bureau.
 8. Forbered en kort CV for å søke mystery shopping selskaper. Nevn noen opplæring, utdanning eller erfaring du kan ha, blant annet arbeider i kundeservice. Hvis du ikke har et arbeid historie, sørg for at skriftlig prøve demonstrerer gode skriveferdigheter. Hvis du har egenskaper som å være veldig ansvarlig, detalj-orientert eller til og med spesielt fleksible i forhold til planlegging, sørg for å nevne disse eiendelene.
 9. Gjelde for mange bedrifter for nok "butikker" for å holde deg opptatt. Selskapene alle ganske mye bare be om den samme informasjonen, så det er lettest å skrive inn informasjonen én gang i et tekstbehandlingsprogram og kopiere og lime det inn i sine elektroniske søknader. Fyll ut elektroniske søknader til mange mystery shopper selskaper. Ta med en skriftlig prøve. Du vil også inkludere din CV og en liste over steder du er villig til å reise innen å akseptere butikker.

  Når du oppgir skriftlig prøve, gjøre en vurdering av en tjeneste som du har mottatt i en butikk eller restaurant. Bruk god grammatikk og prøver å ha konstruktive ideer, ikke bare kritikk. De ønsker å høre spesifikke detaljer, for eksempel ikke si: "Vi ventet alltid på maten vår," sier i stedet nøyaktig hvor lenge du ventet. Ikke si: "Jeg liker ikke maten," sier "Min mat delen var liten og maten ble ikke servert varm." Prøv å være konstruktiv uten å være uhøflig. Prøv å beskrive folk ber, men presist, helst med et navn, og ikke bruke lite flatterende termer (feit, stygg) når kjønn, høyde, omtrentlig alder og hårfarge vil være nok. Hvis en restaurant eller butikk er rett og slett ikke er din kopp te, ikke holde som mot etablering i din vurdering av dem, bare svare på spørsmålene rettferdig og nøyaktig.

 10. Når søknaden er vurdert og godkjent, vil du sannsynligvis motta en e-post bekreftelse. Sjekk for å se om de har en online liste over tilgjengelige mystery butikker, besøke det og prøve å registrere deg for en. Bare ta en å starte og konsentrere seg om å gjøre en god jobb.
 11. Finn ut om din tilstand krever en privat etterforsker lisens til å være en mystery shopper. Denne lisensen hvis nødvendig i bare i noen få stater. Hvis det er aktuelt i ditt, vil de mystery shopping selskaper informere deg ved å fylle ut søknaden din.
 12. Hvis du ikke hører fra disse selskapene i en rimelig tid, ta kontakt via telefon og be om å få snakke med planleggeren for staten (eller navn hvis du vet det) eller e-post og spør om noen jobber er tilgjengelig i ditt område . Planleggere vanligvis holder en privat liste over mystery shoppere de anser pålitelige, slik at selv om du er i databasen, kan de ikke vet om deg til du bevise deg selv pålitelig. Men når du gjør viser deg å være pålitelig, vil du bli bedt om jevnlig for butikker i ditt område. Ring planleggeren og tilbud om å være tilgjengelig for siste liten avbestillinger.
 13. Være villig til å ta butikker på restauranter eller butikker som ikke er din favoritt steder å besøke. Ingen selskapet vil ha alle stedene du ønsker å besøke, så du må være villig til å ta noen butikker som du ikke liker spesielt godt. Det er verdt det å ta slike butikker, slik at du tar kontakt med hvert enkelt selskap og få et godt omdømme. Når det gjelder tid for en planlegger å fylle sporene for butikker som skal gjøres, vil alle sannsynligvis vil ta de fem-stjerners restauranter eller en fin hotellopphold, men ikke alle føles som "bare er innom" en heller kjedelig apparatet butikken.

  For å skille seg ut fra mengden, ikke bare ta de fancy restauranter. Være villig til å gå til fast food eller kjedelige butikker på anledningen, erkjenner at hvis du ønsker å bli husket av planleggeren som en "gå til person," du må være villig til å gjøre en butikk som føles mer som arbeid enn moro. Nedover veien, kan disse planleggere gjør et poeng å gi de "morsomme" butikker til deg for å være pålitelig.

 14. Du kan få din første butikken ved en av tre måter: The mystery shopper selskapets planleggeren kontakter deg, kaller du planlegger, eller velg deg en butikk fra butikker lagt ut på mystery shopping selskapets hjemmeside.
 15. Forbered deg på oppdraget:

  • Først, vil de gi deg skriftlige instruksjoner for butikken. Les disse over svært nøye.
  • Selskapet kan kreve at du erkjenner butikken og bekrefte at du ønsker å gå via telefon eller e-post hvis det er ditt første oppdrag med dem. Husk å utføre denne oppgaven, ellers kan du ikke få betalt. Stille eventuelle spørsmål du måtte ha på dette tidspunktet.
  • Lese instruksjonene igjen og notere all informasjonen du må sjekke ut. For eksempel kan du bli spurt om hva tid du kom, hvilken tid du ble møtt, navn eller beskrivelse av greeter, når du ble sittende, hva tiden din server kom til bordet ditt, navnet på serveren din, hvilken tid du bestilte , og hvilken tid maten kom.
 16. Utarbeide en metode for å huske alle nødvendige detaljer. Du har ikke lov til å avsløre du er en mystery shopper eller bringe oppdrag instruksjoner inne i restauranten eller butikken, så du må huske dem eller finne en måte å huske mange detaljer. Det er som regel for mange detaljer for folk flest å huske, så bestemme seg for en måte å minne deg selv. For min første mystery butikker, holdt jeg en liten blyant og papir med en sjekkliste, og gled inn i toalett stall hvor jeg kunne sjekke min liste diskret at jeg husket alt.

 17. Følg de riktige avbestilling prosedyrer når det er nødvendig. Hvis for noe grunn du må avbryte, gjøre det så snart som mulig, ikke send en venn eller gå på en dag som ikke har blitt godkjent. Du trenger ikke å ta noen butikk spurt om deg, men det er generelt brukt mot deg hvis du avbryte uten nok varsel for planleggeren å få en erstatning for å gjøre jobben.

 18. Når du får jobben, får det i tide, og ikke under noen omstendigheter bør du avsløre at du er en mystery shopper. Hvis dekselet er blåst, så vil du ikke være i stand til å gjøre det butikk eller sted igjen, og kan ikke få betalt. Å blande inn som en vanlig kunde.

 19. Husk å betale med kredittkort og få en kvittering for å bevise at du faktisk gikk til butikken eller restauranten.

 20. Hvordan å være en mystery shopper. Hvordan mystery shopping fungerer.
  Hvordan å være en mystery shopper. Hvordan mystery shopping fungerer.

  Etter butikken, prøv å skrive ned noen notater du har. Pass på å gjøre det så diskret som mulig.

 21. Fyll ut rapporten

  Fyll ut rapporten. Hvis det er et elektronisk skjema, skrive ut en kopi og gjøre en kladd først, eller skrive det på papir eller i et tekstbehandlingsprogram. Du trenger ofte å returnere et mysterium butikk rapport innen 24 timer.

 22. Gå gjennom instruksjonene en gang å sørge for at du har fullført alle nødvendige krav. Ikke la noen feltene stå tomme.

 23. Realistisk vurdere din inntekt potensial som en mystery shopper. Se om du oppfyller kravene.
  Realistisk vurdere din inntekt potensial som en mystery shopper. Se om du oppfyller kravene.

  Les over arbeidet ditt, stavekontroll din vurdering og lage en kopi av alt, inkludert mottak, før du sender den. Send inn kvitteringen via faks eller mail, avhengig av behov.

 24. Ha en liste over selskaper og planleggere navn for å stille opp videre arbeid. Bygge et forhold med flere planleggere på flere selskaper. Hvis du bygger et godt forhold til en planlegger, vil han eller hun ringe deg regelmessig. Dette er måten å holde opptatt med så mange butikker som du vil.

 25. Behold en kopi av alt arbeidet ditt før du får betalt for det. Hvis du ikke har blitt betalt i perioden avtalt, har papirer klar til å bevise butikken ble fullført. Betaling kan komme hvor som helst mellom én uke og to måneder.

 26. Husk at du er en uavhengig kontraktør og trenger å holde skatt poster tilsvarende.