O2c

Hvordan å være en eksportør

Eksport er big business, når du har opprettet din bedrift å være en eksportør av varer du kan forvente fortjeneste i millioner av dollar. Men vær oppmerksom på at det tar mye for å bli en eksportør.

En. Etablere salg nettverk og gode utenlandske forretningspartnere.

Du har fått produktene, nå har du fått til å etablere markedet. Det er gjennomførbart nok hvis målet forbrukergrupper er tilgjengelige fra din nåværende posisjon, men hva hvis målgruppen din er et hav unna?

Hvis du har de ressursene

Hvordan å være en eksportør. Hvis du har de ressursene.
Hvordan å være en eksportør. Hvis du har de ressursene.

Hvis du har fått ressurser, kan du reise til landet du er eyeing. Derfra vil du trenger å nærme selskaper, fartsområder, potensielle forretningspartnere som du kunne etablere som kontakter i det fremmed land og som kunne åpne landets markedet for ditt produkt. Hvis du reiser er ikke innenfor budsjettet, kan du i stedet delta bransjeseminarer og lese fagblader for å hjelpe deg i gang i å bli kjent med folk som kan hjelpe deg trenge inn i målet landet utlandet.

2. Ansett eksportsalg bedrifter.

Du kan velge å outsource din innsats i å legge inn dine mål landet å eksportere salg bedrifter. Disse bedriftene vil hjelpe deg å etablere din tilstedeværelse i markedet i det landet du ønsker å handle i, eller de kan kjøpe dine produkter og fungere som distributører. I den egenskap, vil de selge dine produkter i utlandet, vær klar over at dette kan bety at du ville ha noen kontroll over produktets pris, blant annet kompromisser.

3. Kjenner lovene.

Les deg opp på internasjonale handelsavtaler og avgifter

Les deg opp på internasjonale handelsavtaler og avgifter. I eksportindustrien, det handler om detaljene.
Les deg opp på internasjonale handelsavtaler og avgifter. I eksportindustrien, det handler om detaljene.

Les deg opp på internasjonale handelsavtaler og avgifter. Forskning hva som utgjør ulovlig handel metoder, og hvilke lisenser å skaffe. Du kan få denne informasjonen fra en offentlig etat som Department of Commerce, International Trade Association, lokale bransjeorganisasjoner, eller lignende hvor du er.

4. Innrettes med detaljene.

I eksportindustrien, det handler om detaljene

I eksportindustrien, det handler om detaljene. Du måtte få en idé om hva hele eksport prosessen innebærer: lagring og forsendelse av produktene, hvordan det vil komme til sin målgruppe, hvordan de vil bli presentert i markedet i utlandet, hvor mye produktene skal vurderes til etter at alle skatter og transportkostnader, hvordan du kan overvåke salget, hvilken prosentandel du får som produsent (versus de som håndterer frakt, markedsføring og kampanjer), og hvordan du får pengene dine. Husk at du arbeider med lange avstander her så igjen, vet alle detaljer og prosessen involvert. Det er også viktig at virksomheten din partner er noen du kan stole på.

5. Forskning kultur, konjunkturer og salgsmuligheter i målet landet.

Finn ut om det er

Finn ut om det er faktisk et levedyktig marked for produktet i at fremmed land. Et eksempel på dette er at tanning lotions ikke kan være vellykket på steder i Asia hvor lys hud er høyt verdsatt. Vit hva deres behov er, og finne ut om deres nåværende virksomhet, markedet eller enda politiske og samfunnsmessige forholdene er rette nok for din bedrift å etablere en nisje i markedet.

Bli kjent med trinnene involvert i å starte ut i den eksporterende industrien er kanskje det viktigste steget for alle. Hold alle dine baser dekket, og bli kjent med alt og alle som er involvert.