O2c

Hvordan å utforske college majors

Hvis du er en student og fortsatt ikke vet hva du ønsker å major i, er det ingen grunn til panikk. Tross alt, det er en ganske stor avgjørelse som du definitivt ikke bør forhaste seg. Det faktum at nesten en tredjedel av alle studenter endrer majors på et tidspunkt under sitt opphold i skolen viser at det er bedre å ta deg tid til å sørge for at du gjør den riktige avgjørelsen i første omgang. Her er noen tips for å hjelpe deg å begynne å utforske ulike fagretninger.

 1. Gjennomgå skolens kurskatalog. Dette er en liste over alle klasser tilbys, sammen med en kort beskrivelse av temaene i klassen. Når du leser gjennom katalogen, notere ned navnene på noen klasser som høres interessant for deg. Når du er ferdig, sjekk notatene for å se om du har markert ned mange klasser innenfor samme fagmiljø. For eksempel, hvis seks forskjellige sosiologi klasser fanget øyet, vil du kanskje undersøke det aktuelle store litt mer.
 2. Ta undersøkelsen klasser i noen fag som du ønsker å lære mer om. Undersøkelsen klasser, for eksempel undersøkelse biologi, Kartlegging av geografi, og Survey of Art History, er lavere divisjon kurs som er ment å presentere studentene en bred visning av faget blir studert, uten å gå for i dybden i et bestemt område . Tar slike klasser er en god måte for deg å få et bedre inntrykk av hva faget er som når du prøver å velge en major.

  Ett punkt å huske på, er imidlertid at de fleste skoler ikke tillater deg å bruke faglige opptjent fra en undersøkelse kurs mot en major i samme emne. Så hvis du bestemmer deg for å major i biologi, har du sannsynligvis ikke ville få lov til å telle en undersøkelse for biologi klasse mot eksamen

 3. Snakk med folk som allerede er involvert i de store du er interessert i. Avtal å møte med flere professorer, dekaner, og rådgivere i hver avdeling for å lære mer om kravene for bestemte fagretninger. Du bør også prøve å snakke med studenter som allerede forfølge dine potensielle majors, slik at du kan spørre dem om arbeidsmengden, professorer, og praksisplasser knyttet til den fagområde.

  Hvordan å utforske college majors. Gjennomgå skolens kurskatalog.
  Hvordan å utforske college majors. Gjennomgå skolens kurskatalog.

  I tillegg vil du kanskje kontakte skolens alumni kontor for å se om de kan sette deg i kontakt med noen nyutdannede. Du bør da spørre kandidatene om hva du kan forvente å møte i arbeidslivet når du har din grad.

 4. Ta en personlighet vurdering test. Din skole har trolig en karriere senter med mange ressurser for å hjelpe deg med å identifisere dine interesseområder. Mange karriere rådgivere bruker standardiserte personlighetstester, noen ganger kalt "interesse varelager", som kan gi deg mye innsikt om hva du liker og misliker, samt avdekke eventuelle særskilte forutsetninger som du måtte ha. Bruk disse vurderingene å hjelpe din klasse valg og å begrense en bestemt fagområde som du ønsker å store i.
 5. Jobbe bakover. Noen ganger er den beste måten å utforske ulike fagretninger å vurdere alle de ulike jobbene du kanskje vil like å ha etter at du oppgraderer, og deretter å finne ut hvilke majors ville bidra til å sikre disse jobbene. I mange tilfeller vil du finne at en stor kan tjene deg godt i en rekke yrker. For eksempel, hvis du er interessert i å jobbe i PR og journalistikk, vil du finne at hovedfag i engelsk ville hjelpe deg å lande en posisjon i et av feltene. Med andre ord, du trenger ikke å bekymre deg for at du er låst til en enkelt karriere for resten av livet.