O2c

Hvordan å utføre en virtuell intervju

I dag

I dag gjennomfører intervjuer via e-post og chatterom funnet å være svært rimelig og praktisk. Det er det beste alternativ til å besøke intervjuet nettstedet eller kontakte noen fra lang avstand. Virtuelle intervjuer kan være veldig praktisk og effektiv. Imidlertid har dette intervjuet metoden også sine ulemper. Det er derfor du trenger å vite hvordan man skal gjennomføre en virtuell intervju riktig for å sikre at du vil få pålitelige og nøyaktige svar.

Hvordan å utføre en virtuell intervju. Vit når du skal gjennomføre en virtuell intervju.
Hvordan å utføre en virtuell intervju. Vit når du skal gjennomføre en virtuell intervju.

Følgende er noen nyttige tips som du kan bruke når gjennomføre virtuelle intervjuer.

  • Vit når du skal gjennomføre en virtuell intervju. Bør du huske å bruke virtuelle intervju via e-post hvis du intervjue noen som er mest sannsynlig å gå tur uten engang å prøve å høre og svare på spørsmålet ditt. For sjenerte personer, de som har en tendens til å svare på spørsmål med én stavelse bare, kan være bra for en online intervju. I tillegg, hvis du intervjue ulike individer som ligger i langt ulike områder, så virtuelt intervju er et godt valg.
  • Plukk en riktig tidspunkt å gjennomføre et virtuelt intervju. Siden du gjennomfører et intervju nesten, må du justere til intervjuobjektet tidsplan. Hvis du kommer til å intervjue noen som er online i løpet av dagen bare, så er det best å sende e-post før dagen starter.
  • Forbered spørsmålene på forhånd. Virtual intervjuer må være strukturert og standardisert. For å sikre at du vil få nøyaktig og fullstendig respons, lage dine spørsmål før selve intervjuet.
  • Vurdere språk. Gjennomføre virtuelle intervjuer betyr ikke at du kan se bort fra andre språk som kropp og skriftspråk. Du kan si og vurdere mange ting om en person bare ved måten personen sier eller skriver ting. Hvis du bruker et webkamera, merke personens atferd, garderober, feil eller feil grammatikk og slouching.
  • Opprettholde et kort intervju. Så mye som mulig, spør spørsmål som er direkte til poenget. Men du bør likevel gi intervjuobjektet nok tid til å svare på spørsmålene dine, spesielt hvis du bruker e-post. Husk at ikke alle sjekker sin e-post hver time på dagen.
  • Notere viktig informasjon. Motsetning til ansikt-til-ansikt-intervju hvor verbale signaler er svært fremtredende og åpenbare, kan gjennomføre virtuelle intervjuer ikke gir åpenbare underliggende bevegelser og inntrykk. Det er derfor det er viktig at du skriver ned notater og være observant på måten personen svarer på dine spørsmål. Selv om dette kan være litt vanskeligere, kan du fortsatt finne noe gjennom en persons måte å svare på og skrive.
  • Gjør en oppfølging. Hvis du kan, be intervjuobjektet om han eller hun er tilgjengelig for en oppfølging intervju. Fortell personen at du kun vil gjøre dette i tilfelle det er noen avklaringer skal gjøres. Oppfølging er viktig i virtuelle intervjuer siden ikke alt kan tas opp.

Dette er de tingene som du bør vurdere om du trenger for å gjennomføre et virtuelt intervju. Bare husk at virtuelle intervjuet ikke bør være det siste intervjuet. Dette skal bare være den andre, tredje eller siste intervju, men bør aldri være den siste.