O2c

Hvordan å spre sinne i andre på arbeidsplassen

Arbeide med mennesker i alle forskjellige demeanors er og kan være en vanskelig utfordring. Temperamentet er bundet til å blusse opp og holdninger vil kolliderer. Du bør være i stand til å se de fortelle tale tegn før de kommer ut av hånden. Ingen liker å bli involvert med en vanskelig medarbeider. Arbeide peaceably side ved side bør være motivasjon nok til å ønske å lære å spre sinne i andre, på arbeidsplassen. Når folk jobber sammen hele dagen og hver dag en av flere ting som skjer. Folk vil begynne å lime, eller harme vil begynne å stille i. Stress spiller også en viktig rolle i å styrke sinne, spesielt når tidsfrister er nært tilgjengelig.

Hvis du mistenker spenning i kollegaen din har du flere alternativer tilgjengelige for deg. Du kan gå til din overordnede og informere ham / henne om hva som skjer, eller du kan lære å håndtere saken selv. Det er så mange bøker som du kan kjøpe som vil hjelpe deg ut i dette området, og også noen videokassetter, kan du enten leie eller kjøpe. Workshops er også tilgjengelig, men det er nødvendig at arbeidsgiver setter opp disse klassene for sine ansatte. Disse klassene varer normalt en dag, men de mer avanserte de kan være på gang.

Det viktigste er at du forblir rolig

Det viktigste er at du forblir rolig, trygg og fokusert. Ikke la varmen for øyeblikket trekke deg i. Lytt etter tonen endringer i stemmeleie, og se etter uberegnelig humørsvingninger. Snakk med den eller de personer sammen som en gruppe. Spør dem, en om gangen hva som er galt. La hver av dem (sammen med deg selv) prøver å nå en minnelig løsning. Lytte til forslag og tilbyr noen av dine egne. Hvis du er en veileder du kan implementere en avstressende gruppeøkten minst to ganger i måneden. Alle trenger en sjanse til å ventilere og puste. Dette er fordi alle ikke alltid vil være enige.

Når ting er snakket ut

Hvordan å spre sinne i andre på arbeidsplassen. Det viktigste er at du forblir rolig.
Hvordan å spre sinne i andre på arbeidsplassen. Det viktigste er at du forblir rolig.

Når ting er snakket ut, er alle potensielle problemer brakt i forgrunnen foran skal behandles. Alle vil få en sjanse til å gi uttrykk for sine meninger, liker og misliker, så vel som deres bekymringer. Snakker ting ut kan virkelig hjelpe diffus sinne på arbeidsplassen. Når du er i stand til å unburden noen bekymringer det gjør at folk føler lettere, og mindre vekt. Dette er en terapeutisk tilnærming som koster deg ingenting økonomisk, men du vil være i stand til å nyte en mer lykkeligere arbeidsplass.

Du kan også ha andre skriver ned hva det er

Du kan også ha andre skriver ned hva det er, det er opprørende dem. Når du skriver ut ting du er bedre i stand til å sette på papiret hva som synes å være så vanskelig å sette ord på. Dette vil gi deg og andre medarbeidere mulighet til å reflektere tilbake på hvor det hele startet. Det kan være noe enkelt for deg, men frustrerende til noen andre.