O2c

Hvordan å sette mål for å forbedre studie ferdigheter

Sette mål er en god måte å oppnå en spesielt vanskelig oppgave. Studieteknikk er en slik oppgave som tar tid og krefter på å mestre. Ved å sette SMART mål knyttet til et område av studie ferdigheter som må forbedres, vil du studere som en proff på et blunk!

  1. S pecific-Når du bestemmer hva alt du ønsker å jobbe på, begrense det ned til én ting. Vær så spesifikk som mulig. Working ut ett problem om gangen vil gjøre det mye enklere å nå målet ditt uten å spre deg selv for tynn. "Jeg ønsker å bli en bedre leser," er for bred. Være mer spesifikk for eksempel, "Jeg ønsker å forbedre min lesehastighet." Skriv dette spesifikke området ned på et stykke papir.
  2. M easurable-mål bare kan oppnås dersom de er i stand til å bli målt på noen måte. For eksempel, i stedet for "Jeg ønsker å forbedre min lesehastighet," en målbar mål vil være "Jeg ønsker å forbedre min lesehastigheten ved 10 ord per minutt."
  3. En ction-Dette er den delen hvor du bestemmer deg for hvordan du skal nå dine mål. Skriv denne delen som en "Jeg vil ..." uttalelse. Etter eksempelet tidligere, ville målet ditt nå se omtrent slik: "Jeg ønsker å forbedre min lesehastigheten ved 10 ord i minuttet. Jeg vil gjøre dette ved skimming over ord som 'det' og 'en'."
  4. R ealistic-Sørg for at målene er noe som er innen rekkevidde. "Jeg vil forbedre min lesehastigheten ved å memorere hvert ord i ordboken," er ikke rimelig for folk flest. Alle har grenser på grunn av tid, ressurser eller evne. Ikke overse disse begrensningene, eller du vil sette deg opp til å mislykkes.
  5. T imeline-Sett en dato for å utføre denne oppgaven. Sørg for at denne datoen er både konkret og realistisk for deg. "Jeg vil møte dette målet en gang i løpet av sommeren", er uklart. Prøv noe mer som "Jeg vil møte dette målet ved den første dagen av skolen neste høst." Dette gir deg en klar tid til å skyte for og vil bidra til å holde deg jobbe mot målet. Mål kan ta bare dager eller de kan ta måneder eller år. Bare sørg for å gjøre det en realistisk tidsplan for deg og din livsstil.

Hvordan å sette mål for å forbedre studie ferdigheter.
Hvordan å sette mål for å forbedre studie ferdigheter.

Du har nå verktøyene du trenger for å være i stand til å sette en studie ferdigheter forbedring mål og nå det. Hva er det du helst ville forbedre? Sett deg ned og skrive det ut. Før lang tid, vil du være en studie ferdigheter ekspert.