O2c

Hvordan å oppmuntre elevene til å begynne å lese bøker

Lese bøker er en populær vane tatt opp av noen studenter, men andre ikke synes å engasjere seg i å lese bøker fordi de synes det er kjedelig. Det er derfor du trenger å oppmuntre de studentene til å begynne å lese bøker, siden lesing forbedrer sin kunnskap og vokabular i stor grad hjelper dem til å slappe av og gjør dem til å være trygg i å kommunisere med andre mennesker.

Hvordan å oppmuntre elevene til å begynne å lese bøker. Kjenn din studentene holdning til lesing.
Hvordan å oppmuntre elevene til å begynne å lese bøker. Kjenn din studentene holdning til lesing.

Her er noen forslag til hvordan du kan oppmuntre elevene til å begynne å lese bøker.

  1. Kjenn din studentene holdning til lesing. Ifølge forskning, hvordan en student mener om lesing er et svært viktig element å vurdere i å oppmuntre ham til å begynne å lese. Som lærer må du vite hva slags bøker gjør interesse dine elever. Må du selv vise at du er glad i å lese også, for elevene å like å lese så mye som du gjør. En positiv forsterkning fra lærere er en stor hjelp for barn å virkelig liker å lese mye.
  2. Ikke tving elevene å lese. Det er ikke riktig å tvinge et barn til å lese, fordi hvis du gjør det, vil du ikke få noen positive resultater. Lesing bør ikke være obligatorisk for en del av hver elev. Elever bør ikke være forpliktet til å lese bøker hver dag, hovedsakelig hvis det er en obligatorisk lesning for nytelse skyld. Det er best at du planlegge en tid hvor alle barn vil ta tid å lese, slik at selv om noen av studentene er nølende til å lese, vil de fortsatt lese siden de er fullt klar over at en slik tid er virkelig tildelt for lesing. La dem også til å velge og lese materialet av deres interesse.
  3. Les høyt for elevene og velge riktig materiell som passer deres interesser og nivå. En av de mest fremragende måter å få elever totalt oppmerksomhet i lesing er ved å lese bøker til dem og ved å sikre at boken passer deres nivå av forståelse. På denne måten vil du være i stand til å la dem oppleve spenningen ved å anskaffe ny læring.
  4. Spør dine elever om bøkene som de liker å lese. Som lærer er det din jobb å snakke om å lese for elevene regelmessig. Du må vite hva slags tekster liker hvert barn til å lese best. Liker barnet å lese skjønnlitteratur eller sakprosa bok? Ved å kjenne type bok barnet liker å lese, vil det være enkelt for deg å gi eller råd ham eller henne om hva god bok å lese og hjelpe eleven øke tiden han tilbringer for å lese bøker.
  5. Kjenn din studentens lesevaner. Bestem lesevaner av dine elever ved å spørre sine familiemedlemmer på hvor ofte leser de bøker hjemme. På denne måten vil du få informasjon om hvordan du kan hjelpe dem til å øke interessen for å lese bøker.

Faktisk kan du gjøre lesing en naturlig forlengelse når du vet emnet eller teksten student bryr å lese. Det er verdt å utvikle barnets entusiasme i lesing, siden det vil gi barnet en fordel i alle områder av hans eller hennes liv.