O2c

Hvordan å lære noe gjennom selvstudium

Autodidactism er evnen til å utdanne seg uten veiledning av en mentor eller en strukturert institusjon. Alle kan være en autodidakt på noe punkt i livet sitt så lenge det er den brennende ønske om å lære noe nytt. Det er ikke en ekstern prosess, fordi det meste av læringen ville kreve autodidakt å søke informasjon fra andre, selv om dette kan være i form av skriftlig materiale eller en kopi funnet på nettsteder.

Mange av landets ledere har vært autodidacts av sin egen rett. De har brukt sin tid på å lære noe som de sannsynligvis ikke kan lære i et tradisjonelt miljø. Hvis en bestemt gren av kunnskap interesserer deg så mye, hvordan kan du gå om å lære det?

Hvordan å lære noe gjennom selvstudium. Identifisere dine mål.
Hvordan å lære noe gjennom selvstudium. Identifisere dine mål.

  1. Identifisere dine mål. Spør deg selv om du virkelig trenger å lære at bestemt emne. Vil det være nyttig i din nåværende liv eller gunstig i nær fremtid? Vil denne interessen opprettholde stasjonen for å lære det på egen hånd?
  2. Praksis selvdisiplin. Ha en tidsplan for når du har tenkt å ha fått mestring av faget. Bestemme når og hvor du har tenkt å studere faget. Hold deg til planen eller i det minste finne en tid og sted for å studere uten distraksjoner.
  3. Være ressurssterk. Finn ressurser og informasjon om den ferdigheten du ønsker å lære. Det kan være gjennom et lokalt bibliotek eller via Internett. Oftest papirkopier er mer autoritativ enn hva som kan bli funnet på Internett. Spør folk du kjenner som har allerede mestret at ferdigheten å gi informasjon om den beste kilden til data. Du må kanskje noe med bilder som du kan etterligne.
  4. Utnytte studie ferdigheter. Lesing er en ferdighet som vil være verdifull i selvstudium noe. Muligheten til å bla gjennom, søke og bla gjennom mengder tekst for den informasjonen du trenger er avgjørende. Skrive ned hva du vet, enten gjennom diagrammer eller bare i form av små notater, vil drive inn informasjonen i din underbevissthet bedre enn bare passerer gjennom det mentalt.
  5. Vurdere selv. Vurdere hvor mye du har lært for en viss periode av tid. Du må vurdere hvor mye informasjon du kan huske eller søke uten å referere til notatene eller ressurser. Måling kan være en skriftlig quiz eller å ha kunnskap validert av fagfolk i dette feltet.

Å undervise seg selv har sine fordeler

Å undervise seg selv har sine fordeler. Det er ikke noe press fra mentorer for å holde tritt med klassen eller institusjonens satt standarden, og heller ville det være noen tidsplan å følge, som du kan lære i ditt eget tempo. Men det har også sine konsekvenser. Man mangler veiledning og tilbakemelding av en rådgiver, har informasjonen bli oppdaget via intuisjon eller gjennom serendipity, og du har ingen dokumentert bevis på at du faktisk har lært standard ferdigheter som er nødvendige for en bestemt disiplin.