O2c

Hvordan å lære lese ressurser og statistikk

Selv om Europa Europa har 99% leseferdighet priser i henhold til World Factbook, statistikken sier noe annet. For eksempel lese 37% av alle barn i fjerde klasse under grunnleggende nivå, noe som gjør dem funksjonelle analfabeter. Det er en stor del av våre fremtidige voksne ledere har sin utdanning hemmet av dårlige leseferdigheter. Læring i skolen er vanskelig å gjøre uten grunnleggende leseferdigheter, og undervisning en analfabet barn er like vanskelig. Uansett hvor mange ressurser du har, og hva ekspert strategier du kan bruke, kan du bare gå så langt i å undervise barnet hvis han ikke kan lese.

Hvordan å lære lese ressurser og statistikk. Literacy problemet ikke bare ligge i evnen til å lese.
Hvordan å lære lese ressurser og statistikk. Literacy problemet ikke bare ligge i evnen til å lese.

Annen statistikk er like overraskende:

  • Manglende evne til å lese, er korrelert til tilfeller av fattigdom, velferd avhengighet, mangel på arbeid, og selv kriminell aktivitet.
  • Mens barn i midtre til høy inntekt familier nyte en sunn rekke bøker i husholdningen, 61% av barn i familier med lav inntekt har ingen bøker i det hele tatt. Dette er spesielt oppsiktsvekkende som 37% av alle europeiske barn lever i familier med lav inntekt.
  • Barn fra familier med lav inntekt har i gjennomsnitt en 3000-ord lytter ordforråd ved å skrive inn barnehagen. Dette pales i forhold til barn fra middels inntekt familier, som har et gjennomsnitt på 20.000 ord i sin lytter ordforråd.
  • Sannsynligheten for et barn å opprettholde dårlig nivåer av lese fra utgangen av den første klasse inntil fjerde klasse er en forbløffende 90%.
  • Tilgjengeligheten av lesestoff i europeiske husholdninger er en mer kraftfull indikator på suksess i skolen enn familiens sosio-økonomisk status.

Hva er verre, denne statistikken fortsette inn i barnets voksne liv. Ifølge flere studier, mangler 46-51% av den voksne befolkningen i Europa leseferdigheter i en slik grad at de tjener en årlig inntekt betydelig lavere enn fattigdomsgrensen. Du kan nå se at mangelen på kompetanse danner en ond sirkel - fattigdom kan føre til analfabetisme, og analfabetisme kan føre til fattigdom.

Literacy problemet ikke bare ligge i evnen til å lese

Hvordan å lære lese ressurser og statistikk.
Hvordan å lære lese ressurser og statistikk.

Literacy problemet ikke bare ligge i evnen til å lese. Reading priser for dem som kan lese er drastisk lav. Omtrent 1/3 av alle europeere aldri lest en annen bok etter eksamen videregående skole. 42% av alle studenter aldri lest en annen bok etter endt utdanning. En oppsiktsvekkende 57% av alle nye bøker er ikke engang lese til slutten. Denne statistikken viser at selv muligheten til å lese ikke gjøre opp for dårlige lesevaner.

Heldigvis finnes det mange ressurser for å hjelpe bekjempe dette problemet og forbedre leseferdighet priser. The Department of Education ( www.edu.gov ), for eksempel, har flere programmer som fremmer lesing i skolen og hjemme. Institusjoner som National Center for Family Literacy ( www.famlit.org ) og Nasjonalt institutt for Literacy ( www.nifl.gov ) gir læringsstrategier og ekstra ressurser og statistikk for å forbedre landets leseferdighet. Programmer som Les hele Europa ( www.nea.org / readacross / index.html ) reise nasjonen talsmann viktigheten av kompetanse blant barn og voksne. Med fortsatt støtte fra disse institusjonene og programmer, og riktig bruk av ressursene de gir, er det en stor sjanse for at fremtidige leseferdighet statistikk vil være mye, mye bedre.