O2c

Hvordan å kuratere en kunstutstilling

Tips en kuratorisk insider om hvordan man kan organisere en stor kunst-show

Kuratering kan være en givende yrke i kunst, og en som er veldig allsidig: ved å holde i tankene mine tips for kuratoriske suksess, vil du være bedre rustet til å kuratere i museer, gallerier, selvstendige områder - hvor som helst!

Hvordan å kuratere en kunstutstilling. Tips en kuratorisk insider om hvordan man kan organisere en stor kunst-show.
Hvordan å kuratere en kunstutstilling. Tips en kuratorisk insider om hvordan man kan organisere en stor kunst-show.

Lykke til.

Trinn 1

HAR ET STERKT oppgaver: Når jeg beskrive kuratering til folk som ikke er kjent med yrket, forteller jeg dem at en utstilling er som et essay på en vegg: du må ha en sterk avhandling, og kunstverk i utstillingen er den støtten og substansen i at avhandlingen. Du ønsker også din idé å være grei: Hvis du ikke kan sette den inn i en "emne setning" av former, og deretter gå tilbake til tegnebrettet.

Trinn 2

VELG arbeidet nøye: som et essay, ville du ikke ønsker å plukke dårlige eksempler som ikke buttress oppgaven din, det må være en klar sammenheng mellom kuratorisk ide, og kunsten som publikum ser. Noen ganger avhandlingen vil utvikle seg fra kunstverket du velger - som objekter akkumuleres, kan du begynne å se visse likheter og trender i kunsten, og dette kan være tilfelle, for eksempel, hvis du er kuratering på en uavhengig art plass og må bruke deres register over artister, eller må gjøre en samling utstilling på et museum. Andre ganger vil du starte med avhandlingen og velg deretter kunstverk som passer formen. Hvis du trenger hjelp til å finne kunstnere og kunstverk som passer oppgaven din, prøv Mutualart.com - de har en nyttig søkemotor til forskning kunst, kunstnere og kunst artikler. Du kan søke etter sted også, slik at du kan finne den perfekte plassen som kanskje ønsker å vise din makaroni art show.

Trinn 3

SE ART WORK IN PERSON: Enten det er i et museum samling, privat samling eller kunstnerens atelier, hvis du har sjansen til å se kunstverk i person, gjør det (og ta kameraet). Det er noen svært viktige grunner til dette: du kan se etter eventuelle urenheter som kanskje ikke har vist seg på reproduksjoner (jeg vet fra første hånd erfaring, er det flaut å ha et maleri i showet ditt som har klare tegn på vannskader ...), du kan unngå generelle overraskelser (Oh, gjorde jeg ikke skjønner det ikke ville passe gjennom døren til galleriet mitt);! du oppretter et personlig forhold med oppsamler / artist / kurator som vil være nyttig ned veien når de uunngåelige hikke skje, og hvis du publiserer en katalog, vil du vite førstehånds hva gjengivelse skal se ut (dette er hvor kameraet er hendig!).

Trinn 4

Trinn 1. Trinn 2.
Trinn 1. Trinn 2.

Holde en detaljert sjekkliste: Sjekklisten er hjørnestein i et godt organisert utstillingen. Jeg pleier å bruke et Excel-dokument, og holde orden på følgende:

  • tittel
  • dimensjoner
  • media og samling av kunstobjekt, med et miniatyrbilde av kunstverk for en visuell
  • når lånet skjemaene ble sendt til utlåner
  • når du har mottatt den signerte lån skjemaer
  • når du kontrasigneres og returnerte en kopi av lånet skjema til utlåner
  • hvis du har fotografering av kunstverk (dvs. hvis du har en åpenhet eller digitalt bilde for å lage en reproduksjon)
  • og til slutt, en "notater"-delen, å skrive ned eventuelle andre detaljer - besøk du har gjort i et studio, samtaler du har hatt med en utlåner på telefonen, osv. Når du har 100 gjenstander og har møtt femti samlere, vil du være glad for at du tok notater.

Trinn 5

Kommunisere med andre avdelinger: Hvis du arbeider i et museum eller større kunstinstitusjon, sjekke inn med alle en gang i blant for å sikre at alle er på samme velkjente side - pass på at dine kolleger holde deg underrettet om utviklingen, og vice versa. En spesielt viktig eksempel: sjekk med ditt medlemskap og Individuelle Giving Avdelinger for registreringer av alle potensielle långivere før du møter dem for å se om de har noen tidligere forhold til institusjonen. Dersom långiveren ga tusenvis av dollar for å nedlatende en tidligere utstilling, bør du vite om det.

Trinn 6

SKAPE EN STERK UTSTILLING DESIGN: Hvis du skal ansette en utstilling designer, velg med omhu: hvis utstillingen designer er mest erfarne i å utforme gamle mestere utstillinger, ikke leie ham for samtidskunst show. Hvis du har budsjett, prøv å holde design visuelt interessant: blande den opp med forskjellige fargede vegger, varierer belysningen (hvis media til objektene tillater det), osv. Men vær oppmerksom på flyten av showet ditt: å fortsette essayet analogi, vil du ikke sette avsluttende avsnitt før innledende avsnitt. Strukturen og utformingen av showet er viktig å formidle oppgaven, og du må samarbeide med designeren å sørge for at alt kommer sammen.

Trinn 7

Skrive klare UTSTILLING TEKST: Ikke alle viser vil garanterer tekst paneler, men hvis den gjør det, her er noen tips: Ikke vær altfor ordrike! Folk kom hit for å se kunst, ikke lese en bok - lagre lang analyse for utstillingskatalogen. Holde publikum i tankene - hvis du vil sannsynligvis ha mange eldre mennesker med å se showet, spesielt sørge for at skriften er stor nok for dem å lese teksten. Som med noe skriftlig, ha så mange mennesker korrekturlese og redigere den for klarhet som du kan. Sett utstillingen tekster i store deler av galleriet: hvis du setter et panel i en smal korridor, vil du få tilstopping av plass som vil forstyrre flyten av menneskelig trafikk og være en potensiell fare i nødstilfeller.

Trinn 8

Holde på sine gode side: På slutten av en utstilling, er det alltid en fin gest å skrive en takk notat til alle de involverte. Som du kan se, er en utstilling ikke et one-man show, men et stort samarbeid av mange mennesker. Send en e-post til kollegene takke dem, sende formelle brev til långivere, kunstnere, kuratorer og museum regissører. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du sende en gratis utstillingskatalog hvis budsjettet tillater det. Lagre dem i kontaktlisten din og invitere dem til fremtidige hendelser og åpninger. Du vet aldri når du kan jobbe med dem igjen!


Online kunst klasser kan hjelpe deg å lære mer om de atmosfæriske og belysning kravene i ulike medier, og kan også lære deg de organisatoriske ferdigheter som trengs for å sette sammen en virkelig inspirerende utstilling.