O2c

Hvordan å komme gjennom et barns lekser

En av de vanskeligste utfordringene som alle foreldre vil møte er å få sitt barn til ferdig leksene sine hver dag. De fleste barna avsky lekser og bare ønsker å spille eller se på TV. Samtidig vil barna ha korte oppmerksomhet spenn som helt sikkert vil legge til allerede spirende problemet med å få ham til å arbeide på skolearbeidet daglig. For å sikre at barnet får gjennom leksene, her er noen nyttige triks som anbefales av lærere og barn rådgivere.

Hvordan å komme gjennom et barns lekser. Belønn barnet ditt. en.
Hvordan å komme gjennom et barns lekser. Belønn barnet ditt. en.

Sette en rutine. De fleste eksperter vil råde deg at den beste måten å få barnet til å arbeide på skolearbeidet hver dag er ved å sette en rutine som han har til å følge så snart han kommer hjem fra skolen. Fra det øyeblikket han får hjem fra skolen, la ham gå gjennom rutinen som du håndheve. For eksempel, når han kommer hjem, tildele 30 minutter for ham å ta hans snacks å sikre at han er godt matet. Etter dette, tildele en annen 30 minutter for lek. Når tiden er ute, gjør ham arbeide på skolearbeidet. Når han er ferdig sitt arbeid, tillate ham å ha en time hvor han kan gjøre hva han liker for eksempel å spille videospill eller ser på TV. Kast i noen småting i mix å lære ham å være ansvarlig. Fikse en rutine og håndheve den. Sørg for å forklare barnet ditt hva rutinen er om og hvorfor han har til å følge den.

Start med mat

Start med mat. Det er viktig å sikre at barnet ditt får næring han trenger så snart han kommer hjem fra skolen. Sørg for at du forberede ham mat når han kommer hjem da dette vil være drivstoff han trenger for å fullføre alle leksene sine.

Belønn barnet ditt. En annen måte å sikre at barnet ditt vil gjøre leksene sine, er å tilby ham belønning. Tilby kortsiktige belønninger som tillater ham å se på TV eller spille dataspill på en time for så lenge han fullfører sitt arbeid først. Dette vil utvikle konseptet med å jobbe før du spiller. Tilbyr langsiktige belønninger for gode karakterer vil være gunstig for barnet ditt, så vel som han vil arbeide for å få gode karakterer som vil starte fra å oppnå sitt lekser hver dag. Fortell ham at du vil ta ham til Disneyland eller kjøpe ham en Sony PSP hvis han får gode karakterer. Forklar ham at han trenger å gjøre leksene sine daglig hvis han ønsker å få karakterer som trengs for belønning. Sørg for å minne ham om belønning gang i en stund å fjerne latskap sprer seg i hans sinn. Sørg for å kaste i verbal ros i miksen.

Hjelpe ham ut. Selvsagt kan du få barnet ditt til å fullføre sin lekser ved å bo med ham og hjelpe ham ut i hvert steg på veien til han oppnår og avslutter arbeidet. Hvis han får frustrert eller sint, la ham en gang for å roe ned og puste før du får tilbake til arbeid. Være streng, men kjærlig.

Hvis du virkelig har en tøff tid med dette, så kan du alltids leie en veileder for å hjelpe ham med hans arbeid daglig. Sørg for at du leie en hederlig veileder som ikke bare vil lære akademikere, men vil lære ham verdier også.