O2c

Hvordan å håndtere søl som servitør

Enten du er en servitør, bartender, eller en restaurant manager, vil du mest sannsynlig oppleve uhellsutslipp. Det bør ikke bli sett på som en ulykke, men som en mulighet for deg å vise hvor godt du håndtere selv og situasjonen.

Når møtt med et utslipp, ta oppmerksom på følgende for å håndtere ulykker grasiøst:

  • Ikke få panikk. Opprettholde ro og berolige dem om at det var en ulykke. Kundene kan bli flau og mister rolig, men du bør aldri miste deg.
  • Bli den første til å komme til unnsetning. Når et spill oppstår, bør du prioritere det over alt annet. Hvis du gjør noe, kan du prøve å unnskylde deg selv et øyeblikk for å hjelpe den andre tabellen. Du kan ta med et stykke serviett til å tørke av sølt drikke, fjerne knust glass, eller bare tilby noen trøstende ord. Du kan også be om hjelp fra andre mennesker å raskt løse situasjonen. Det vil vise kundene at du bryr deg om deres middagsopplevelse.
  • Rengjør utslippsområdet. Gjør det så fort som mulig. Berolige dem om at ulykker skjer, og at du er ikke på noen måte til bry. Hjelp dine kunder tilbake til plassene sine. Begynn med å tørke av søl med et rent håndkle fra kanten av bordet til sentrum. Hvis du gjør det motsatt vei, fra sentrum til kanten, det er en høyere sjanse for å søle drikke på andres fang. Fjern alle sølt isbiter med en klut og plassere dem i en liten bøtte eller glass. Tørke tabellen ren igjen før det er tørt nok til bruk.
  • Omorganisere og erstatte kasseroller. Plukk opp glasset og sett det oppreist. Omorganisere og tørk alle sølvtøy, eller bytt dem om nødvendig. Ta et nytt sett med servietter hvis de har blitt gjennomvåt. Fjern den gamle drikke deretter erstatte det med et nytt. Du bør gjøre dette uten å bli spurt da noen kunder ville føle seg flau for å be om en annen drikke. Denne gjerning vil bli verdsatt.
  • Vær takknemlig. Etter at de er ferdig, takke dem for servering i restauranten. Du kan si "See you soon" eller "Vi håper du likte mat". Vær takknemlig og alltid avslutte tjenesten med et smil. Dette sikrer dem at alt er vel og glemt.


Ulykker er bundet til å skje, og det er ingen måte å vite når

Ulykker er bundet til å skje, og det er ingen måte å vite når. Bortsett fra å ta forholdsregler for å hindre at det skjer, bør du også øve på måter på hvordan du kan håndtere dem. Alltid ha en forberedt metode i tankene dine på hva du vil gjøre hvis et utslipp skjer. Det burde ikke komme som en refleks til deg siden du ikke ønsker å bli fanget målløs.

Kundene kommer til restauranter for å nyte

Hvordan å håndtere søl som servitør. Bli den første til å komme til unnsetning.
Hvordan å håndtere søl som servitør. Bli den første til å komme til unnsetning.

Kundene kommer til restauranter å nyte, slappe av, og har god mat. Sørg for at du vil gjøre det mulig uansett hva som skjer. Omrisset gir over en rask og enkel måte å forbedre dine ferdigheter og øke sjansene dine for å tjene tipsen.