O2c

Hvordan å håndtere en jobb mottilbud

Så du har blitt intervjuet i hemmelighet og du nå endelig har et jobbtilbud fra et annet selskap som er for uimotståelig til å passere. Men når du forteller sjefen din dine intensjoner, i stedet for å se deg ut døren, han gjør du et attraktivt mottilbud. Hva gjør du?

Før du tar en avgjørelse

Før du tar en avgjørelse, veie fordeler og ulemper. Dette er en kritisk tid i din karriere så fortsetter nøye. Ta deg tid, slik at du kan riktig håndtere en jobb mottilbud.

  • Tror ikke med egoet ditt. Det er smigrende å vite at du sjefen føler du uunnværlig og går til lengder for å tilby deg noe lukrativt å lokke deg til å bo. Du må imidlertid fortsatt være praktisk. Prøv å huske grunnene du opprinnelig hadde for å ville flytte. Er det fordi din nåværende posisjon har mistet sin utfordring for din? Er det fordi du ønsker mer lønn? Kanskje er det fordi du ikke kan stå sjefen din eller dine medarbeidere slik at du nå på utkikk etter et nytt miljø. Hvis grunner for deg som ønsker å flytte er der fremdeles, bør du gi det opp. For eksempel, hvis du føler at det er ingen vekst for deg karriere klokt eller du tror at selskapet går sørover, så må du vurdere din alternative jobbtilbud.
  • Bestemmer ikke på stedet. Ikke la sjefen din presse deg med en gang bare avtale. Tenk på hva du ønsker og be om tid til å vurdere tilbudet. Du trenger for å komme seg ut av kontoret, gå hjem og vurdere hva du synes er best for deg. Hvis du fjerner deg fra det høye trykket miljø, vil du være i stand til å vurdere situasjonen bedre.
  • Prøv å forhandle frem en bedre avtale. Hvis du virkelig ønsker å bo hos din nåværende arbeidsgiver, men føler seg tvunget til å flytte på grunn av lav lønn, se om counteroffer er gjennomførbar for deg. Hvis du heller vil bo, men ønsker bedre kompensasjon, bør du prøve å regne ut noe til din fordel.
  • Må være klar over tilbakeslag. Hvis du tar en counteroffer og de ​​andre ansatte hører om det, kan du oppleve noen negative reaksjoner fra kolleger. Tror ikke at alle vil bli glad for å høre om din lønnsøkning eller forfremmelse. Hvis du holder den ut og godta mottilbud, kan du oppleve at arbeidsmiljøet har endret seg.
  • Ikke sette de to selskapene mot hverandre. Ikke gå til det nye selskapet og diskutere counteroffer med deg i håp om at de vil gjøre en søtere avtale for deg. Dette er dårlig praksis, og du vil bare skyte deg selv i foten siden du kommer ut som noen illojal og ser ut for dine egne interesser. Det er ikke en budkrig for å få deg, så hold det profesjonelle.
  • Må være høflig. Hvis du likevel ønsker å ta den andre jobbtilbud på tross av counteroffer, si det på en respektabel og profesjonell måte. Ikke fortell sjefen din til å skyve counteroffer opp hans vet du hva. Når du forlater din nåværende arbeidsgiver, du fortsatt trenger å få tilbake lønn og dine personlige eiendeler. La på et høyt notat, slik at du alltid kan komme tilbake hvis ting ikke fungerer for deg.


Ikke gå på jakt etter en jobb

Hvordan å håndtere en jobb mottilbud. Tror ikke med egoet ditt.
Hvordan å håndtere en jobb mottilbud. Tror ikke med egoet ditt.

Ikke gå på jakt etter en jobb, så du kan få en counteroffer fra din nåværende arbeidsgiver. Dette trikset kan forlate deg arbeidsledig eller jobber for et sted du ikke ønsker å jobbe for i første omgang. Hvis du håndterer counteroffer profesjonelt, vil du gjøre det beste karriere flytte for deg.