O2c

Hvordan å håndhilse på en jobb intervju

Jobbintervjuet er en standard prosedyre utført av arbeidsgivere med det formål å få til personlig møte håpefulle ansatte for riktig valg av kvalifiserte personer for spesifikke ledige stillinger. I denne engangs møte med sannsynlig sjefen, kan det være lurt å lage en god og varig inntrykk. Bortsett fra god grooming, riktig etikette og en behagelig personlighet, kan du også ønsker å vurdere å gi sannsynlige sjefen en skikkelig håndtrykk. Her er noen nyttige tips om hvordan å håndhilse på et jobbintervju.

Først må du huske å holde hendene rene.

  • Hold neglene trimmet ryddig og kort. Hvis du ikke går for å male neglene, kan du holde deg til enkle, men ryddig og gjennomsiktig neglelakk. Hvis du har tenkt på seg neglene lang, fil dem vel som du ikke ønsker å tilfeldigvis klø din fremtidige sjef.
  • Svette hender er et stort problem. Hvis du er en av de uheldige menneskene som tilfeldigvis har biologisk overaktiv svettekjertlene på sine palmer, må du gjøre noe med dem før den store intervjuet. Det er medisinske gjennombrudd som kan bryte denne uønskede spell men de kommer til en rimelig høy pris. Hvis du er på et stramt budsjett, er det best å rådføre seg med legen din om andre mindre dyre behandlinger. De kan også være i stand til å foreslå andre praktiske tips om hvordan å betydelig redusere svette kjertel aktivitet i det minste midlertidig.
  • Når du går jobbsøking, alltid ta med deg en personlig stell kit, inkludert en hånd sanitizer, vev og noen lommetørklær, siden hendene vil naturlig nok være svett på grunn av spenning forårsaket av intervjuet.

Hvordan å håndhilse på en jobb intervju. Hold neglene trimmet ryddig og kort.
Hvordan å håndhilse på en jobb intervju. Hold neglene trimmet ryddig og kort.

Noen vil råde deg til å starte håndtrykk selv og ikke vente på intervjueren å tilby sin hånd. Det viser at du har initiativ og ønsker å bygge bro et godt samarbeid. Men vil du møte noen mennesker med en kulturell oppdragelse forskjellig fra din, og det er visse kulturer som ser håndtrykk som en utilbørlig gest. Være skarpe og prøve å veie ting avhengig av sted og omstendigheter.

Når han rister hender

Når han rister hender, prøver ikke å gjøre hånden din for slapp, men ikke gripe den andre personens hånd strammer heller. Moderasjon er nøkkelen. En god, fast håndtrykk er anbefalt.

En respektfull shake eller to er nok. Du ville ikke ønsker å krype ut intervjueren ved å holde hånden måten lenger enn nødvendig.

Når han rister hender. Svette hender er et stort problem.
Når han rister hender. Svette hender er et stort problem.

Det vil også være nyttig å følge med håndtrykk med øyekontakt og et takknemlig smil. Dette skaper effektivt inntrykk av at du virkelig ønsker å ha et godt samarbeid med den andre personen.

Å gjøre et godt inntrykk på et første møte med målet arbeidsgiver er nødvendig. Men å holde kjølig, rolig og naturlig er den beste måten å få leid. En imponerende håndtrykk kan hjelpe deg å få jobben, men det er ikke den eneste faktoren arbeidsgiver vurderer. Bare være deg selv og være respektfull og høflig til alle du møter på kontoret og utenfor kontoret.