O2c

Hvordan å forberede barnet ditt for barnehagen

Den første dagen av barnehagen er en spennende og skremmende dag for barn så vel som foreldre! Heldigvis er det flere tiltak du kan ta for å sørge for at du og barnet ditt vil forbli rolig og starte skoleåret godt.

  1. Ta vare på papirene tidlig. Registrer barnet for barnehagen så snart skolen tillater. Den tidligere denne er tatt vare på, jo lettere noen andre trinn vil bli. Det vil være mer tid til å sørge for at barnet er i riktig klasse, med den riktige læreren. Dette gir også skolen mer tid til å kontakte deg og barnet ditt med all informasjon du måtte trenge. Aldri vente til siste minutt for å registrere et barn for barnehagen!
  2. Møt læreren. Dette avhenger av skolen og deres politikk, men alltid spørre om å møte en lærer før skoleåret starter. Dersom læreren er tilgjengelig for å møte, vil barna føle seg mer komfortabel på den første dagen av skolen, som de ikke vil sitte igjen med en fremmed. I tillegg vil læreren bli kjent med barnet raskere. Noen skoler har barnehage orientering dager, som er svært verdifull.
  3. Møte venner. Dette kan ta mer kreativitet, men se om du kan møte andre barn som vil være i barnehagen klassen. Skolen kan ha en førskole som strømmer inn barnehagen. I så fall kan du være i stand til å møte andre foreldre på den måten. Spør nabolaget foreldre om de vet om barn starter samme barnehage klasse.

  4. Bygge spenning. Tar et lite barn shopping for skolemateriell kan hjelpe barnehagen føles som et spennende eventyr i stedet for noe som skal fryktede. Kjøp barnet ditt en spesiell blyant boks, med forsyninger i det - tydelig merket - og fortelle ham spesielt at disse skal brukes når han går i barnehage.
  5. Forklar barnet ditt hva som vil skje i barnehagen. Mange barn har en frykt for det ukjente. Fortell henne om noen av de tingene som hun vil lære, om å spille vil hun gjøre i friminuttene, der hun vil spise lunsj, og hva de skal gjøre når hun trenger å gå på do. Spør henne om hun har noen spørsmål. Noen av de tingene som barn bekymrer kanskje ikke engang inn i våre voksne sinn.
  6. Utvikle en rutine. Hvis barnet ditt er nødt til å få opp tidligere enn normalt for barnehage, starte prosessen en uke på forhånd, slik at du ikke trenger å forholde seg til en sliten, cranky barn i tillegg til alt. Praktisere en morgen rutine, og få alt klart kvelden før. Panikk eller rushing på den første dagen av skolen kan føre til en følelsesmessig meltdown.
  7. Send et tegn på kjærlighet. Avhengig læreren, kan du være i stand til å sende en favoritt utstoppede dyr med barnet ditt. Hvis du ikke vet læreren politikk, dytter en liten familie bilde til barnets matboks eller lommen og forklare at dette er en måte å holde sammen når du er fra hverandre. Hvis barnet ditt kan lese, en enkel merknad som sier "jeg elsker deg." kan bringe ham trøst. Minn henne at du vil se henne etter skolen, og at hun kan fortelle deg alt om hennes dag!

Selv om mange foreldre er redde for å se sine barn vokse opp

Hvordan å forberede barnet ditt for barnehagen. Ta vare på papirene tidlig.
Hvordan å forberede barnet ditt for barnehagen. Ta vare på papirene tidlig.

Selv om mange foreldre er redde for å se sine barn vokse opp, er den første dagen av barnehagen en stolt en. Sørg for at barnet er klar til å lære og få nye venner. En litt forberedelse kan gå en lang vei mot å gi komfort på den første dagen av barnehagen!