O2c

Hvordan å fastslå effekten av mobbing

Mobbing er ikke bare en "europeisk" problem

Mobbing er ikke bare en "europeisk" problem. Det er et verdensomspennende fenomen. Mobbing kan slå en lykkelig, sosial barnet til en tilbaketrukket, mutt, deprimert en - kanskje til og med en på risiko for voldelig atferd selv. Rapporter dukket etter mange skole vold hendelser i USA som mobbing av gjerningsmennene kan ha spilt en rolle i vold. Noen studier tyder på at begavede og talentfulle barn er enda mer utsatt for virkningene av mobbing.

Hvordan å fastslå effekten av mobbing. Har ditt barns søvnvaner endret?
Hvordan å fastslå effekten av mobbing. Har ditt barns søvnvaner endret?

Uansett omstendigheter - det være seg ertende, fiendtlighet eller direkte vold - mobbing må identifiseres før den kan bli stoppet. Her er noen spørsmål å stille deg selv for å finne ut om barnet ditt blir mobbet:

  1. Har ditt barns søvnvaner endret? Bli utsatt for mobbing, uansett hvilken form den tar, er en utrolig stressende opplevelse. Når et barns søvnmønster endrer seg dramatisk - for eksempel, begynner hun å sovne på sofaen etter skolen på en regelmessig basis, eller han plutselig ikke ønsker å gå til sengs på hans vanlig sengetid - det kan signalisere økt belastninger.
  2. Har barnet begynt å lage fysiske unnskyldninger for å unngå skolen, for eksempel magen aches, hodepine, etc.? En av to faktorer kan være på jobb her. Et barn kan være produksjon symptomer for å unngå en bølle. Eller, like sannsynlig, barnets stressende opplevelser med en mobber faktisk forårsaker noen fysiske symptomer. Mye har vært skrevet om voksnes økt mottakelighet for sykdom når under ekstreme påkjenninger, og det samme gjelder for barn, og kanskje i enda større grad.
  3. Visste ditt barns reisemønstre på skolen brått endres? Når du droppet ham av i morgen, brukte han til å gå rett i døra, holdt hodet høyt. Nå lusker han av til en sidedør i midten av en stor gruppe av andre barn. Dette kan være et tegn på at han prøver å unngå en bølle som kan lure for ham på forsiden. Å fange denne typen signal, må du være observant, og også å verve hjelp av ditt barns lærere.
  4. Visste barnet plutselig begynt stammende eller stamming? Extreme stress kan påvirke et barns tale på måter som ikke er helt forstått. Hvis barnet ditt begynner stammende eller stamming, tilsynelatende over natten, kan det være et resultat av bølle-indusert stress.
  5. Er barnet ditt har mareritt? En plutselig uptick i marerittene kan være et resultat av økt stress i løpet av dagen. Det underbevisste omhandler skremmende hendelser ved produksjon andre skremmende hendelser i drømmer, kanskje for å la barnet å konfrontere "monster" og triumf. Det betyr ikke alltid fungerer på den måten, selvfølgelig, og det kan virke til et barn som om han bare ikke kan unnslippe mobberen selv i sikkerhet av hans drømmer.
  6. Har barnet ditt skolearbeid begynt lidelse? Hvis tidligere En student begynner å bringe hjem Cs og Ds, noe har tatt henne oppmerksomhet fra skolearbeidet hennes. At "noe" kan være en bølle. En slip i en plagsom klasse er trolig ikke tilstrekkelig til å konkludere med at mobbing er å klandre. Men hvis rapporten kortet gjenspeiler en nedadgående trend over hele linja, kan det være grunn til bekymring.
  7. Har barnet ditt uforklarlige blåmerker eller kutt på kroppen hans? Marks av vold er den mest alvorlige og viktige tegn på mobbing. Hvis mobbing atferd har eskalert til regelrette angrep, skal politiet bringes inn i situasjonen. En unnlatelse av å ta dette skiltet alvorlig kan ha svært negative konsekvenser nedover veien.

Disse spørsmålene er utformet for å bidra til å gi bekymret forelder et helhetlig bilde av mulige endringer i et barns stressnivå. Bekreftende svar ikke nødvendigvis indikerer en mobber er definitivt den skyldige, men det tyder på at ytterligere undersøkelser er nødvendig. Mange ressurser er publisert for å hjelpe foreldre og lærere stri med og løse mobbing problemet. Noen linker er på denne siden for å bidra til å få din innsats til en produktiv start.