O2c

Hvordan å få leid i et callcenter

Callsentre er veldig tilgjengelig hvis du er ute etter en jobb

Callsentre er veldig tilgjengelig hvis du er ute etter en jobb, fordi de vanligvis ikke kreve ansatte til slutt lavere grads studier. De fleste callsentre vil akseptere high school nyutdannede, eller arbeider studenter. Men det er fordeler og ulemper i denne jobben. Denne guiden kan hjelpe deg med å komme i gang som en samtale center agent.

Hvordan å få leid i et callcenter. Før søknad om jobben, må du ta en titt på callsentre som dekker dine kvalifikasjoner.
Hvordan å få leid i et callcenter. Før søknad om jobben, må du ta en titt på callsentre som dekker dine kvalifikasjoner.

Lag din CV. Du må inkludere alle dine tidligere erfaringer med hensyn til PR og kundeservice. Også inkludere pedagogisk erfaring. Stress dine ferdigheter i kommunikasjon-dette er viktigst i callsentre. Din CV er ditt pass til kundesenteret du vil få leid inn, så gjør det nøyaktig og sannferdig.

Før søknad om jobben

Før søknad om jobben, må du ta en titt på callsentre som dekker dine kvalifikasjoner. Det er noen callsentre som krever teknisk ekspertise, for eksempel feilsøking dataproblemer og lignende. Noen fokuserer på kundeservice, som krever at du har utmerket muntlig engelsk. Noen vil til og med være fokusert på å levere tjenester til kunder i fremmedspråk. Dette vil hjelpe deg å sortere ut de callsentre du ønsker å komme inn. Du kan søke på nettet, eller du kan be ansette manager hva slags agenter de trenger. I tillegg kan dette også gi deg bakgrunn av callsentre og deres ytterligere standarder i å ansette.

Pass din CV. Hvis du allerede har funnet den riktige kundesenteret for deg, må du sende din CV med en gang. Dette kan gjøres online, eller ved personlig sende dokumentene dine. Vent på bekreftelse deres. Vanligvis vil den menneskelige ressurs avdelingen vurdere søknaden din innen den dagen slik at du finner ut om du er kvalifisert eller ikke.

Hvis du har blitt varslet for et innledende intervju

Callsentre er veldig tilgjengelig hvis du er ute etter en jobb. Hvis du har blitt varslet for et innledende intervju, forberede deg.
Callsentre er veldig tilgjengelig hvis du er ute etter en jobb. Hvis du har blitt varslet for et innledende intervju, forberede deg.

Hvis du har blitt varslet for et innledende intervju, forberede deg. Du må huske på at du bare har én sjanse til å bevise deg selv i den kundesenteret. Om å være pen er ikke et krav, er personlig stell fortsatt viktig under intervjuer. Du må kle på riktig og komfortabelt. Det er best å velge bedriftens antrekk når du går for et intervju.

Praksis snakker. For å øke selvtilliten din

Praksis snakker. For å øke selvtilliten din, kan du prøve å svare noen mulige intervjuspørsmål selv-svare dem foran speilet ditt. Dette vil gi deg en idé om hvordan du vil se ut, levere og projisere dine svar. Dine intervjuere vil stille mange spørsmål som vil teste dine tenkning ferdigheter. I tillegg er de også observere uttale, diksjonen og enunciation, samt din aksent. Du må huske at nøkkelen til å passere den første testen er å være trygg på dine svar, så vel som deg selv. På den annen side, må du sørge for at du ikke vil høres arrogant å svare på spørsmålene.

Dersom du har passert den første intervju

Dersom du har passert den første intervju, vil neste fase være den siste intervju. I denne prosessen, bør du forvente mer omfattende spørsmål. Dette er også den fasen hvor du vil bli forventet å forhandle lønn. Du må være rimelig å gi et beløp. Noen selskaper har en standard sats for entry-level stillinger. På den annen side, må du stå med tilbudet fordi selskapet vil gjøre sitt beste for å overholde dine behov, spesielt hvis du blir sett på som en god kandidat.

Når du har leid for stillingen du søker på

Når du har leid for stillingen du søker på, er kontraktsinngåelse det siste trinnet. Ikke underskrive avtalen umiddelbart uten å lese den. Ta deg tid å lese og forstå kontrakten, slik at du ikke vil møte noen problemer. Noen kaller sentre krever perioder med trening, der du ikke kan få hele beløpet av lønnen din, men bare et stipend. Noen kaller sentre også be om en obligasjon-du kan ha til å jobbe for dem for et visst antall måneder eller år i bytte for kostnaden av opplæringen du.

Kontroller at du har ditt eget eksemplar av kontrakten. Etter dette vil de varsle deg hvor og når du vil begynne å øve.

Søker på callsentre vil kreve at du har en høy grad av tillit, og gode kommunikasjonsevner. Sørg for å velge et call center som passer dine ferdigheter og behov.