O2c

Hvordan å bosette seg i din første leilighet

Kostnaden for uavhengighet behøver ikke å være så høy!

Så gjorde du det. Du har oppnådd det de fleste tjue-somethings overalt drømmer om ... settling i din egen sted. Det er den ultimate skritt i uavhengighet. Du har trappet ut av skyggen, og ut fra under taket av mamma og pappa. Gratulerer!

Men hva nå? Før du hodet til kjøpesenteret for å begynne å handle for alle dingser og gadgets du har drømt opp for den nye pad, vil du kanskje lese følgende trinn. Fra erobre de stygge regninger til de mest oversett leilighet nødvendigheter til tips om hvordan du kan spare den grønne ting (aka kald, hard cash), har denne artikkelen har du dekket.

 1. Få "hekta" opp. Før signering leieavtalen eller avtale, bør du ha funnet ut hva som eventuelt verktøy er inkludert i hver måneds husleie. Grunnleggende utgifter for å leve i din leilighet er vann, elektrisitet, varme (to vanligste typene blir gass eller elektrisk) og eventuelle andre luksus som kabel og Internett. Selv regningen kan variere avhengig av hvor du bor, er det best å gjøre noen undersøkelser på forhånd. Se hva den typiske prisen er per person per måned. Ta kontakt med din kabel / Internett for å se om det er en pakke avtale som er billigere enn å kjøpe hver tjeneste for seg. Hvis du har en mobiltelefon, er mitt råd å hoppe over faste helt.
 2. Opprette en personlig budsjett . Nå som du vet hva dine utgifter kommer til å være, bør du sette opp et budsjett for deg selv ved hjelp av gjennomsnittlig månedlig inntekt og utgifter. Hvor mye vil du gjøre per måned? Hvor mye er dine regninger kommer til å bli? Er inntekten din nok til å ha råd til regninger, mat og underholdning? Når du oppretter et realistisk budsjett for deg selv, hold deg til det. Legge det på kjøleskapet ditt. Hold det i sikte slik at du ikke bortkommen fra planen. Dette er avgjørende for å holde leiligheten. Altfor ofte mange unge mennesker ser bare på den morsomme siden av å ha sitt eget sted og ignorere ansvar. Og personen som var alt for glade for å flytte ut av foreldrenes hus snart finner veien hjem noen måneder senere. Ikke vær den fyren.
 3. Ikke la din leilighet bli penger pit. Det er flere ting du kan gjøre i din leilighet for å holde kostnadene ved dine regninger ned. En av de store tingene om leie er at du vanligvis har en utleier å fikse noen store problemer som kan, vil og komme opp. Men er du den som betaler regningene. Her er noen tips jeg har plukket opp underveis for å holde kostnadene for energi ned.
  • Når du forlater rommet, slå på lyset. Jeg vet at du ikke er redd for mørket, så hvorfor la dem på? Samme gjelder for fans, radio, etc. Dette vil bidra til å kutte ned på kostnadene for elektrisitet. Men hvis du går inn og forlate rommet ofte, kan du bruke mer strøm ved å slå av lysene på og av enn du ville gjort hvis du bare forlot dem på mens du gikk ut. Men hvis du drar i en lengre tidsperiode, slå dem av.
  • Skru varmen ned i løpet av dagen, spesielt hvis du ikke er hjemme. Hva er følelsen av å varme opp leiligheten hvis ingen er i det? Ikke slå den av helt, men bare ta det ned et par grader.
  • "Winterize" vinduene. Hva dette egentlig betyr er å dekke vinduene med plast i vintermånedene. De fleste varmetap gjennom vinduene og tak. Ved å dekke vinduene med plast, er du med på å holde varmen i den kalde utkast ut, og penger i lommen.
  • Ikke la vannet renne. Ikke bare vil du være å hjelpe miljøet, men du vil også være å hjelpe bankkontoen din. Hold dusjer korte. Når du gjør dine retter, fyller hele vasken opp med vann i stedet for å la den kjøre mens du skrubbe på maten du brent i går kveld.
 4. Spare penger på matbutikken. Være en smart shopper er alt som skal til å spare litt penger på matbutikk. Nå som du har flyttet ut av foreldrenes hus, vil du snart lære at mat er dyrt! Selv om det kan virke mye raskere, enklere og mer moro, spise ute hver kveld er ikke en så god idé. Oppbevar disse tipsene i bakhodet når du trykker opp det lokale supermarkedet.
  • Klipp, klipp, klipp! Kutt kuponger. Hver søndag, vil du sannsynligvis få en stor klump av aviser dyttet inn din postkasse. Ikke bare kaste dem i søpla kan. Ofte disse avisene inneholder flygeblad for lokale dagligvarebutikker med alt på salg for uken. Gå gjennom hver butikkens flyer og lage en liste over ting du ønsker å kjøpe. Husk imidlertid at du ikke skal bare kjøpe noe fordi det er på salg. Hvis det er noe du faktisk vil bruke, så gå for det.
  • Kjøpe i bulk. Kjøpe i bulk vil spare deg tonnevis med penger, så lenge det er et produkt du skal bruke ofte. Hverdagslige elementer er gode ting å kjøpe i bulk som toalettpapir, tørkepapir og servietter. Hvis det er en matvare som du bruker på en daglig basis, eller spise regelmessig - kaffe, suppe eller tunfisk, for eksempel - så det kan ikke være en dårlig idé å kjøpe disse i bulk heller. Du kan også kjøpe kjøtt og fjørfe i bulk og fryse det ned. Ikke kjøpe ting i bulk som du ikke bruker så ofte, og som kan gå dårlig.
  • Når du kjøper fersk frukt og grønnsaker, bare kjøpe nok til at du vet at du vil konsumere. Ikke kjøp 30 epler med mindre du planlegger å spise 30 epler før de går dårlig eller før du går til butikken igjen.
  • Registrer deg for en bonus kort på alle dine lokale dagligvarebutikker. Du kan få elementer på salg som du normalt ikke ville og de bonuspoeng legge opp raskt. Bonuspoeng kan vanligvis løses for mat eller gass!
  • Når du shopper for de grunnleggende nødvendigheter, handle omkretsen av matbutikk. På denne måten vil du treffe råvarer, kjøtt, frosne varer og bakeri. Hver butikk har samme design for en grunn. Dette vil eliminere eventuelle impulsive kjøper ned chip, brus og cookie aisles.
 5. Å vite hva du trenger. Det er visse elementer som du kommer til å trenge til for å leve i den nye plassen komfortabelt. Før du går rushing av å dekorere, vil du kanskje få nødvendigheter tatt vare på først. Tross alt, ville det være dumt å ha 10 kule puter med ingen sofaen eller sengen for å sette dem på!
  • Møbler. Dette er biggie i å leie LEILIGHET. Hvis du ikke har råd til å kjøpe nye møbler til den nye plassen, bli med i klubben. Spør familiemedlemmer hvis de har noen gamle møbler lagret bort at du kunne ha. Sjekk ut lokale loppemarkeder og verksted salg for gode kjøp. Du kan også være lurt å besøke den lokale Frelsesarmeen eller secondhand butikk for møbler. Disse stedene har vanligvis en anstendig utvalg til en pris du ikke finner noe annet sted. Og noen ganger, kommer du over møbler som er one of a kind.
  • Apparater. De fleste leilighetene i disse dager kommer med store apparater. Hvis ikke, vil du kanskje prøve tipsene ovenfor eller lese gjennom lokale annonser for alle som kan selge det du trenger. Ikke glem vaskemaskin og tørketrommel. Gir leiligheten dem enten i leiligheten selv eller i komplekset? Hvis ikke, hvor langt til nærmeste denne? (Eller i noen folks sak ... tilbake til mor og fars?)
  • Belysning. Sørg for at du vet om du kommer til å trenge lamper. Noen av leilighetene har lysarmaturer i alle rom, og andre leiligheter ikke. Dette er noe du bør se nærmere på ved første innflytting, helst før.
  • En tallerken-tørking rack. Dette kan virke merkelig, men du vil være takke meg hvis du ikke har kjøpt en av disse ennå! Beste jeg noensinne har kjøpt for leiligheten min. Bare kaste de våte retter i og gå unna. Ingen får med kluter!
 6. Kle den opp. Nesten alle som går inn i hans eller hennes første leilighet tenker umiddelbart på hvordan å dekorere den. Vel, hvis du har alt annet på denne listen dekket, ha det! Men før du begynner å bruke ekstra penger (etter budsjett, husk!), Se om du har noe hjemmefra som du kan bruke til å dekorere ditt nye bosted. Alt fra college kanskje? Det viktigste tipset jeg kan gi deg når dekorere er å gjøre det selv. Ikke bare vil dette spare deg for penger, men det vil også gi din leilighet noe som ingen andre leiligheten har. Her er noen dekorere tips som ikke vil koste en formue.
  • Ramme det. Bruk bilderammer å ramme dine favoritt plakater. Det gir den en mer "voksen" føler og ser bare penere enn om du brukte stifter.
  • Bildet det. Opprette bilde collager, bilderammer, franske memo brett og har pent innrammede bilder er en fin måte å dekorere ditt sted. De viser hvem du er, hva du har gjort og tillate dem å oppgi leiligheten for å se den virkelige deg. I tillegg vil du få bonuspoeng for å sette bilder av dine venner opp.
  • Unn vinduene til noen virkelig unike gardiner. Da jeg var på college, bestemte romkameratene mine og jeg å lage våre egne gardiner for våre stuevinduer. Det tok bare et par timer og koster ca 15€ totalt. Du ville ikke tro komplimenter vi fikk på dem! Ingen visste at vi gjorde dem selv.
  • Henge en kul billedvev eller teppe på veggen som en kul kunst stykke.
  • Selv om det er klisjé, fôr omkretsen av taket med julelys skaper den perfekte belysning. For ikke å nevne det sparer strøm.

Nå bruke det du har lært fra denne artikkelen for å hjelpe bosette seg i den nye plassen. Selv om det er en veldig spennende tid, kan det også være svært stressende å håndtere ansvaret for din egen sted. Jeg håper den nye leiligheten er en som er fylt med venner, latter og gode tider. For ikke å nevne alle de kule dingser du har drømt om. Bare være smart i å bruke penger og snart din leilighet vil bli alt det du har håpet på.

Hvordan å bosette seg i din første leilighet. Få "hekta" opp.
Hvordan å bosette seg i din første leilighet. Få "hekta" opp.

Og i mellomtiden .... å ha venner over er en utmerket måte å slappe (og spare penger). Nyt og lykke til!