O2c

Hvordan å be om lønnsforhøyelse

Du har vært på jobb for en stund og du føler at du bør tjene mer penger. Tanken på å be om en raise kan være litt enerverende for alle, men hvis du forberede på forhånd, vil du ha en bedre sjanse for å lykkes når du be om at raise.

 1. Gjør hjemmeleksen din. Finn ut hva den normale lønn rekkevidde er for din posisjon og prøv å jobbe deg mot det høyeste beløpet. Husk at lønn for tilsvarende stillinger variere dramatisk i ulike områder, så sørg for å søke tall for din region. Det finnes en rekke nettsteder som lar deg søke etter typiske tariffer av forskjellige karrierer, se sidebar for koblinger til noen.
 2. Timing er alt. Ikke hodet inn i sjefens kontor på jakt etter mer penger rett etter at selskapet annonserer sitt laveste inntektene i år! I tillegg må du huske å planlegge en avtale for å se sjefen din. Bryte inn på kontoret hans ikke kommer til å hjelpe deg å starte samtalen ut på høyre fot.
 3. Dette er business. Husk, det er opp til deg å markere hvorfor du har tjent og fortjener raise. Det er ikke din arbeidsgiver bekymring for at du har regninger å betale (alle gjør!), Så din personlige økonomi bør aldri være en del av diskusjonen.
 4. Hvordan å be om lønnsforhøyelse. Gjør hjemmeleksen din.
  Hvordan å be om lønnsforhøyelse. Gjør hjemmeleksen din.

 5. Være forberedt. Vær klar til å vise at du har vært en verdifull ressurs for selskapet. Salgstall, forbedret produktivitet, god kundeservice rangeringer, og glødende vurderinger - alle disse tingene vil hjelpe deg å gjøre ditt tilfelle. Kom til forhandlingsbordet med solid dokumentasjon av dine prestasjoner.
 6. Sikter høyt. Be om mer penger enn du forventer å få. Alle liker å ha den "endelige ordet" - tilnærming arbeidsgiver med en figur som er litt mer enn du er villig til å akseptere at du tillater henne å være den som faktisk velger en behagelig mengde. Ved å bruke denne teknikken, kan du både forlate møtet følelsen som vinnere.
 7. Vær realistisk. Små, regelmessige høyninger er ofte lettere å forhandle enn ett stort hopp i lønn. Se hva som fungerer best på din bedrift.
 8. Fordeler teller også. Medisinsk dekning, fleksitid, og prestasjonsbaserte bonuser kan være vel verdt å forhandle om. Dersom selskapet ikke er i stand til å øke lønnen din på dette tidspunktet, se om det er andre innrømmelser om at de ville være villige til å gjøre. Kanskje du kan få noen til telecommute flere dager i uken, sparer du penger på gass, kjøretøy slitasje, garderobe og bekvemmelighet lunsjer.
 9. Hold hodet kaldt. Bruk aldri et ultimatum som et middel for å sikre en høyning med mindre du mener det. Hvis du annonsere at du vil slutte med mindre du får mer penger, og du får ikke raise, du bør være forberedt på å gå ut døren.
 10. Timing er alt. Dette er business.
  Timing er alt. Dette er business.

 11. Gå for det! Noen ganger er den eneste måten å få en raise til å be om det. Enkelte selskaper har et sett raise tidsplan, eller ansette medarbeidere på kontrakter som spesifiserer lønnstillegg. På andre, er lønnen rate av ansatte fastsettes på et sak-til-sak basis. På disse selskapene, må du si ifra hvis du forventer å tjene mer penger!